Група учени предложиха да бъде създаден така нареченият „Лунен ковчег“,

...
Група учени предложиха да бъде създаден така нареченият „Лунен ковчег“,
Коментари Харесай

Учени възнамеряват да съхраняват на Луната ДНК от всичките 6,7 милиона земни организми на Луната

Група учени предложиха да бъде основан по този начин нареченият „Лунен ковчег“, който е нещо като аналог на Ноевия ковчег. Той ще бъде подложен в лунните коридори, образували се от изтеклата в далечното минало лава на и ще се употребява като вместилище за земните биологични материали на милионите типове във тип на сперми, яйцеклетки и семена.

Лунният ковчег, който може би е по-добре да назовем генна банка ще бъде добре прикрит в тунелите и пещерите, основани от изтеклата в далечното минало лава. За обезпечаване на нужната електрическа сила ще се употребяват слънчеви панели на повърхността на естествения сателит на. В генната банка при криогенни условия ще се съхранява генетичния материал на всичките 6,7 милиона известни типове земни растения, животни и гъби. За да може този биологичен материал да бъде доставен на Луната ще са нужни към 250 изстрелвания на тежки ракети. За съпоставяне, за построяването на Международната галактическа станция са изстреляни към 40 ракети.

Учените смятат, че този план може да отбрани дивата природа на нашата планета от естествените и антропогенните апокалиптични сюжети, като да вземем за пример експлоадирането на супервулкан или нуклеарна война. Лунният ковчег може да обезпечи оцеляването на гените на растенията и животните. Изследователите акцентират, че към сегашен ден човечеството към момента няма всички нужни технологии за реализирането на този план. Но показаната от тях научна работа демонстрира, че тази задача може да бъде осъществена през идващите 30 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР