Група косатки нападна 10-метрова ветроходна яхта посред нощ близо до

...
Група косатки нападна 10-метрова ветроходна яхта посред нощ близо до
Коментари Харесай

Косатки нападат яхти

Група косатки атакува 10-метрова ветроходна яхта измежду нощ покрай испанския курорт Барбате край Кадис, в южната провинция Андалусия, заяви Daily Mirror.

Моряците незабавно се обърнали към избавителната работа, само че косатките съумели да нанесат удари по кораба с големите си тела.

Колко са били животните, взели участие в офанзивата, не е ясно, показва БГНЕС.

Няколко часа по-късно спасителите изтеглили развалената яхта до пристанището. Никой от членовете на екипажа не е потърпевш.

По-рано беше обявено, че косатки край крайбрежията на Португалия нападали транспортен съд в продължение на 40 минути. Те съумели да счупят кормилото, да причинят обилни вреди и да уплашат моряците.

През юни 2021 година към 30 косатки пък нападнаха транспортен съд, който плавал на 40 километра от испанския бряг. Огромните животни даже съумели да завъртят руля.

От 2020 година зачестиха офанзивите на косатки против кораби по атлантическото крайбрежие на Испания и Португалия. Животните проведено нападат дребните яхти, чупят руловете им, удрят с часове корпуса с такава мощ, че могат да извърнат кораба.

Експертите откриха, че през 2020 година във всички офанзиви са взели участие три млади косатки с прякори Черната Гладис, Сивата Гладис и Бялата Гладис.

Все още не е открита повода за това държание на морските хищници. Някои специалисти считат, че за косатките сходни набези са най-вече развлечение. Според експертите това са доста умни животни, като от тях може да се чака всичко.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР