Грубото отношение на някого към нас може наистина да развали

...
Грубото отношение на някого към нас може наистина да развали
Коментари Харесай

Как да се справим с грубите хора

Грубото отношение на някого към нас може в действителност да скапе деня ни. И до момента в който се осъзнаем дали ние сме създали нещо неправилно или другият просто си изкарва яда, настроението ни към този момент се е развалило.

За да не ни се случва сходно неприятно прекарване обаче, терапевтът Кимбърли Мофит качва потребно видео в TikTok, в което споделя няколко съвета за справяне с груби хора.

Можем да се доверим умерено на думите ѝ, защото има докторска степен по логика на психиката, а и също така дава обещание, че трите ѝ съвета могат да накарат грубияна да пожелае въобще и да не ни е заговарял.

Ето и кои са въпросните способи за справяне с грубото отношение на другите.

Игнорираме реакцията " битка или бягство "

По думите на Кимбърли Мофит, когато някой ни нагруби, сме склонни да отвърнем с физическа реакция. В подобен миг е предстоящо да усетим тялото си по-напрегнато, дланите ни да се изпотят, сърцето ни да учести пулса си, а зениците ни да се разширят.

Ние обаче не трябва нито да се поддаваме на гнева и да отвръщаме също с неучтивост, нито пък да " избягаме ".

Правилният метод в обстановката е да си поемем надълбоко въздух и да не споделяме нищо. Така индивидът против нас ще се почувства разтревожен и комплициран и това ще го " извади от играта ".

Използваме метода на Том Круз

Колкото и неуместна да звучи обстановката, настина е имало миг, в който до момента в който е бил на аления килим, артистът е бил напръскан с вода в лицето.

Вместо да се ядоса обаче, той е почнал да задава въпроси, да пита индивида дали е добре и за какво е подхванал сходно деяние.

На момента Том Круз е реагирал тъкмо по този начин, както и би трябвало. Задаването на въпроси е ефикасен способ за справяне с груби хора, тъй като насочва вниманието към това какъв брой нелепа е обстановката и кара " нападателя " да се засрами.

Правим верния жест

Кимбърли Мофит разкрива, че хората са груби, когато си търсят прилив на допамин. Ние обаче имаме способността да ги лишим от него.

По думите на терапевта грубите хора се усещат добре, щом могат да си изкарат яда върху някого, изключително когато видят, че реагираме и физически.

Това, което би трябвало да създадем в сходна обстановка е просто да се завъртим и да им обърнем тил с отворени длани. Този жест демонстрира превъзходството ни и по този начин индивидът против нас не получава никакво задоволство от развоя на събитията, написа Metro.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР