Гробище на вампири е било открито в Чехия, близо до

...
Гробище на вампири е било открито в Чехия, близо до
Коментари Харесай

Открито е гробище на вампири

Гробище на вампири е било намерено в Чехия, покрай градчето Челяковица. При разкопки за градеж на нова постройка са открити труповете на 13 души, като всички те били заровени по един и същи отблъскващ метод.

Ръцете им били вързани с кожени ремъци, а в гърдите им бил забит прът от трепетлика. Известно е, че с прът от такова дърво се има вяра, че могат да се убият вампири, в случай че се прободат в гърдите.

Покойниците били без ръце и без глави – те били зле отсечени, евентуално от неколкократни удари с секира. Всички трупове са на мъже, почти на към 30 години. След като изследвали тленните им остатъци, станало ясно, че всички те са локални, само че са убити преди стотина години.

 Гробище на вампири

Ръцете им са били отрязани, до момента в който са били живи. Нещастниците са били с отрязани ръце, когато са ги вързали, и последното, което са видели, е бил приближаващия се към гърдите им дървен прът.

Според откривателите на труповете най-вероятно локалните са се опълчили против 13-те мъже, които по някаква причина са били считани за вампири. Съществува възможност и 13-те да са станали жертва на някаква болест, която съгласно понятията на това време е приличала по нещо на вампиризъм.

Сред писмените документи, открити от това време, не се загатва на никое място за убити мъже, считани за вампири. Дали в действителност са били опасност за градчето или са станали жертви на локални суеверия, към момента не е станало ясно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР