Гробът на Исус Христос в Ерусалим не отварян от векове.

...
Гробът на Исус Христос в Ерусалим не отварян от векове.
Коментари Харесай

За пръв път от векове! Отвориха гроба на Христос

Гробът на Исус Христос в Ерусалим не отварян от епохи. Той се намира в църквата Възкресение Христово в Йерусалим. Археолозите са достигнали до скалата, на която се счита, че е лежало тялото на Месията след физическата му гибел.

Болшинството от учени историци са уверени, че пещерата-гробница на Исус, открита няколко века след гибелта му, към днешна дата е унищожена. Археолозите обаче са безапелационни, че са я разкрили.

Реставрационният екип в църквата на Божи гроб в Ерусалим дружно с група археолози са употребявали радар, посредством който са открили, че стените на пещерата стоят върху канара и са свързани с нея зад мраморните панели на камерата в центъра на църквата. Мраморната плоча, която действително пречи да се доближи до гробницата, не е местена от 1550-та година до през днешния ден.

След като премахнали плочата, учените попадат на слой от парчета. След деликатното им унищожаване се разкрива още една мраморна плоча. Тя се датира към XII век. Отгоре е сива, изпод - по-бяла, а върху нея е изсечен кръст.

Откритието е направено по време на реставрацията за укрепване на едикула - камерата, където се твърди, че е заровен и възкръснал Исус. На нейно място е построена една от най-старите християнски църкви. Тя е издигната върху остатъци от IV век през XII век. Църквата е неповторима с това, че единствено тук се практикуват и шестте християнски вероизповедания.

 Йерусалим

Археолозите са уверени, че отварянето на гробницата ще разкрие доста секрети. Един от главните неизяснени въпроси визира въпроса за това за какво Елена, майката на император Константин I, е избрала точно това място като последното, където е лежало тялото на Спасителя. За момента част от гроба ще остане отворена. Така поклонниците ще могат да виждат част от варовиковата стена и ще ѝ се покланят.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР