Грижи за петунията за обилен и дълготраен цъфтеж Вече започнахме

...
Грижи за петунията за обилен и дълготраен цъфтеж Вече започнахме
Коментари Харесай

Грижи за петунията за обилен и дълготраен цъфтеж

Грижи за петунията за изобилен и дългогодишен разцвет

Вече започнахме да засаждаме разсада в саксии. И навръх този стадий би трябвало да създадем всичко вярно, с цел да осигурим на цветята доста дълъг разцвет.

Има редица секрети, които ще сведат всички грижи за петуниите до най-малко и в това време ще им се наслаждавате.

И по този начин, най-важните грижи за петунията:
Петуниите да имат задоволително почва. Трябва да е задоволително, най-малко пет, или даже осем кг земя за всяко цвете. В противоположен случай разсадът ще бъде слаб и няма да може да цъфти пълноценно и дейно.

В земята би трябвало да има хидрогел. Задържа доста добре влагата и защищава растението от изсушаване.

След засаждането на разсада в саксията към него се прибавя дългогодишен тор, да вземем за пример пилешки хумус на гранули, които могат да се сложат на два пласта, като сред тях се поставя още един пласт почва. И в горната част на почвата можете да добавите най-обикновен сложен тор – той ще подхрани корените на цветята, като се намира директно към тях.

Спазването на тези правила обезпечава съответно поддържане на корените на растението и положително доставяне с влага. Ако не подберем вярно почвата, цветята ще бъдат вяли и непривлекателни.

И още нещо – разсадът не би трябвало да цъфти, за това ще би трябвало да прещипете всички върхове. Защото цялата мощ на петуниите отива в цъфтежа, а през този интервал това е прибързано. Първо, до момента в който петунията пораства, тя би трябвало да събере сокове и да се укрепи, с цел да получи по този начин наречената зелена маса. И едвам тогава, като бъде в положение да цъфти пълноценно, засаденият и отгледан разсад ще може да ви зарадва с несметен разцвет.

Вижте още: Мед и вино – неповторима рецепта при възпалителни процеси

Ако следвате изброените елементарни правила, петунията ви ще цъфти дълго и качествено, а най-важното е, че не се постанова да се подхранва още веднъж и още веднъж.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР