Григор Димитров отпадна от турнира от категория АТР 500 в

...
Григор Димитров отпадна от турнира от категория АТР 500 в
Коментари Харесай

Гришо се изложи в Барселона

Григор Димитров отпадна от шампионата от категория АТР 500 в Барселона. Българският тенисист претърпя цялостен провал от противник, който можеше да победи, само че след поредност от неточности отстъпи с 6:2, 4:6, 6:7(2) на Николас Джари. Григор Димитров завърши присъединяване си в испанския град на осминафиналите на конкуренцията. 23-годишният чилиец се оказа по-мотивиран, макар че мина през тежки трисетови мачове и в квалификациите. Началото на срещата закъсня поради дъжд, а в следствие в третата част пресечен за 40 минути, което подейства по-ползотворно на Николас Джари. На четвъртфиналите чилиецът ще се изправи против Даниил Медведев.

Българският играч не изглеждаше доста безапелационен против 23-годишния противник, който е под №81 в света. Хасковлията допускаше лесни неточности, като при започване на и двата сета беше продънен от чилиеца. Срещата от третия кръг продължи 2.07 часа.

Григор Димитров позволи пробив още в първия гейм, само че по-късно съумя да завоюва безапелационно с 6:2. Във втората част Джари още веднъж стигна до пробив в първия гейм, който му беше задоволителен, с цел да изравни резултата след 4:6 в своя изгода. Третият сет се игра при замяна на сервис-гемове, а в тайбрека чилиецът поведе с 5:1 и след 7:2 завърши мача. 27-годишният Димитров проработи 45 точки за международната класация и 33 580 евро.

Българинът, който е номер 43 в международната класация, ще падне най-малко с четири места в подреждането, откакто не съумя да отбрани точките си от предходната година, когато доближи до четвъртфиналите. В първия си мач, част от втория кръг на шампионата в Барселона, българинът се наложи с 6:2, 6:7(4), 6:3 над Фернандо Вердаско.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР