Грешка на кормчията е причината за катастрофата на кораба Титаник,

...
Грешка на кормчията е причината за катастрофата на кораба Титаник,
Коментари Харесай

Кормчията потопил Титаник

Грешка на кормчията е повода за злополуката на кораба " Титаник ", твърди в книгата си Луиза Патън, внучка на един от членовете на екипажа пред вестник " Дейли Тереграф ".

Патън е родственик на втория офицер Чарлз Лайтолър. Тя е решила да разкрие своята истина за трагичната крах на пасажерите на лайтера почто 100 години след конфликта с айсберг.

Според нея, той е бил видян от екипажа дълго преди конфликта, само че кормчията се е изплашил и е насочил плавателния съд в неправилната посока.

В последна сметка съдбовната му неточност е била поправена, само че към този момент е било прекомерно късно.

Теорията на Патън е, че в случай че корабът е останал на мястото си, а не е траял да се движи, е щял да потъне доста по-бавно. Така е щяло да има опция да бъдат избавени доста повече хора.

Внучката на офицер Лайтолър добавя, че единствено на 4 часа път е имало различен транспортен съд, който е можел да окаже помощ.

Патън разказва също по какъв начин Брус Исмей, началник на компанията " Уайт остарял лайн ", на която е принадлежал " Титаник ", се страхувал, че случаят може да урони престижа на компанията. Затова убедил капитана на кораба да продължат напред, макар случая. Така " Титаник " е потопен с няколко часа по-рано.

 Кормчията потопил Титаник

" Единственият човек, на който Лайтолър е разказал историята, е била обичаната му брачна половинка Силвия - моята баба, твърди Луиза Патън. - Тя умря, когато бях на 16 години. Макар баба да не ме е молила да вардя тайната, аз дълго мълчах ".

Майката на Патън също е упорствала историята да се резервира в фамилията. " Работейки над втората си книга, си дадох сметка, че съм последната от тези, които знаят в действителност какво се е случило в нощта, когато " Титаник " потъна ", твърди писателката.

" Титаник " потъва на 15 април 1912 година Бил най-големият пътнически параход в света по това време. По време на първото си корабоплаване (от Саутхемптън, Англия, до Шербур, Франция, Куинстаун, Ирландия и Ню Йорк), се сблъсква с айсберг в 23:40, неделя, 14 април и потъва два часа и четиридесет минути по-късно, в 2:20 ч., понеделник сутринта, на 15 април 1912 откакто се разцепва на две елементи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР