Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за

...
Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за
Коментари Харесай

Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), приет за най-големия капиталов инструмент за криптовалути в света, неотдавна означи забележителен приток на средства от вложители, което е първият огромен приток след утвърждението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн в Съединени американски щати през януари.

Според данни , събрани от Bloomberg, на 3 май Биткойн тръстът на Grayscale е станал очевидец на чисти притоци на стойност почти $63 милиона. Това се случва след поредност от чисти изходящи потоци на обща стойност към $17.4 милиарда от преобразуването на тръста.

Предишните изходящи потоци частично се дължаха на банкрути в крипто промишлеността, защото несъществуващите компании имаха за цел да се разплатят с кредиторите си, като изтеглят средства от тръста.

Въпреки дългогодишната позиция на Grayscale като най-големия спот Биткойн ETF във връзка с ръководените активи (AUM), в този момент той е изправен пред конкуренцията на iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock, който ръководи $16.91 милиарда.

В отговор на изменящия се пейзаж през март Grayscale разгласи проектите си да изиска утвърждение от Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) за обособяване на част от активите си в нов “ ” с по-ниски такси.

Ерик Балчунас, специалист по ETF в Bloomberg, разяснява последните събития на пазара на Биткойн ETF, като означи първия случай на позитивни чисти потоци без никакви изходящи потоци измежду Биткойн ETF. Той акцентира устойчивостта на вложителите в борсово търгувани фондове по време на спадове, като посочи, че те не престават да ги държат макар пазарните провокации.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР