Гръцкото министерство на външните работи изрази днес своя ужас във

...
Гръцкото министерство на външните работи изрази днес своя ужас във
Коментари Харесай

Атина осъди бомбардирането на гръцка православна църква в Газа

Гръцкото министерство на външните работи изрази през днешния ден своя " смут " по отношение на жертвите на детонация, която повреди гръцка православна черква в Газа, съобщи електронното издание на в. " Катимерини ", представено от Българска телеграфна агенция.

" Изразяваме дълбоката си тъга за загубата на човешки живот ", се показва в изказване на министерството от петък.

" Безопасността на цивилното население и сигурността на местата за поклонение и религиозните институции би трябвало да бъдат обезпечени и спазвани от всички участващи страни ", се отбелязва още в известието.

Експлозия раздруса нощес гръцка православна черква, приютяваща изселени палестинци, оповестиха управляващите в Газа, представени от Асошиейтед прес.

Агенцията показва, че църквата е потърпевша при израелски въздушен удар, който съгласно израелската войска е бил ориентиран към намиращ се наоколо щаб и надзорен център на " Хамас ".

Според телевизия Ал Джазира при гърмежа са починали осем души, а десетки са получили пострадвания.

Църквата " Свети Порфирий ", която носи името на епископа на Газа от 395 до 420 година, се намира в частта Ал Зейтун на остарелия град на Газа, отбелязва АП. През седми век тя става джамия, а през XII век по време на кръстоносните походи, е издигната нова черква.

Йерусалимската патриаршия направи изказване, в което осъди нападението и съобщи, че " няма да се откаже от своя набожен и филантропичен дълг " да оказва помощ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР