Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че основни приоритети на правителството

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че основни приоритети на правителството
Коментари Харесай

Мицотакис: Приоритетите ни ще бъдат по-малки данъци, повече работни места и сигурност

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че съществени цели на държавното управление му ще бъдат понижаване на налозите, основаване на работни места и битка с възходящата престъпност, съобщи Асошиейтед прес.

Мицотакис разгласи през вчерашния ден, откривайки тридневен парламентарен спор по програмата на държавното управление му, че неотложно ще понижи налозите върху имуществото, предава Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че ще се придържа към финансовите цели, изисквани от кредиторите на Гърция, в това число примитивен бюджетен остатък в размер на 3,5 % от брутния вътрешен артикул. Премиерът обаче добави, че ще опита да контракти разнообразни условия идната година.

Мицотакис даде обещание анулация на законите, които вършат по-лесно за наказани нарушители и терористи да бъдат освобождавани предварително и че ще върне пандизите с оптимално равнище на сигурност, които предходното държавно управление отстрани.

Колкото до съглашението, подписано със Северна Македония, Мицотакис сподели, че ще облекчи " отрицателните " му резултати, най-много като подсигурява, че единствено артикули, създадени в гръцките провинции Източна Македония и Тракия, Централна Македония и Западна Македония, ще могат да имат на етикета си думата " македонски ".

Вот на доверие ще последва дебата в понеделник вечерта. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР