Гръцките фермери отново се готвят за блокиране на пътища. Те

...
Гръцките фермери отново се готвят за блокиране на пътища. Те
Коментари Харесай

Гръцките фермери пак плашат с блокади

Гръцките фермери още веднъж се готвят за блокиране на пътища. Те паркират трактори край централната автомагистрала. Фермерите притискат държавното управление за отстъпки, заканват се да блокират пътища.

По централната автомагистрала Солун-Атина фермерите към този момент слагат селскостопанска техника, има стотици трактори наоколо до пътя и в регионите на Лариса, Кардица, Трикала.

Националният фермерски съюз реши да започва митинги от събота 1-ви февруари  в Солун, където ще се организира интернационалната селскостопанска галерия „ Агротика “, оповестява БНР. От полицията предизвестяват, че няма да се позволяват трактори до панаирното градче, а фермерите приготвят всеобщи протестни демонстрации.

Лидерите на фермерите в областите, които към момента не са почнали да изкарват трактори до пътища, показват цялостна подготвеност за протестни дейности.

Фермерите още веднъж желаят по-ниски цени на дизеловото гориво, поддръжка на цените на земеделските артикули, понижаване на налозите в аграрния бранш и по-високи пенсии.

Земеделците се заканват, че при липса на съглашение с държавното управление, ще се доближи за следващ път до пътни блокади.

Водят се дейни договаряния с министерството на аграрното развиване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР