Граничният пункт Промахон въвежда от днес засилен контрол върху вноса

...
Граничният пункт Промахон въвежда от днес засилен контрол върху вноса
Коментари Харесай

Гърци бесни на България, внос на стоки тормози съседите

Граничният пункт Промахон вкарва от през днешния ден засилен надзор върху вноса на артикули от България. Акцията е по гледище на търговците от северния гръцки град Серес, съобщи БНР.

Гръцките жители не стопират да пътуват до България за доставяне със артикули и бензин.

Нелегалният импорт на артикули от България обаче нанася големи вреди на търговците в региона на Серес, оповестяват от локалната комерсиална камера. В сферата на ограничения взаимно с Държавната организация по надзор на стоките на граничния пункт Промахон ще работи непрекъснат екип по надзор на вносните артикули.

Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара заяви, че Съюзът на търговците се пробва от няколко години да води битка с незаконния импорт на артикули, които в множеството случаи са некачествени, само че се продават евтино и това притегля клиентите.

И в други погранични региони наоколо до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че виждат внезапен спад на оборота, тъй като гърците си пазарят в България даже и хранителни артикули.

" Поне веднъж на седмица пътуваме до България, тъй като там множеството артикули са на половин цена ", споделят доволните от напазаруваното в България жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР