Граничната с Грузия руска република Северна Осетия, където се формираха

...
Граничната с Грузия руска република Северна Осетия, където се формираха
Коментари Харесай

Гранична с Грузия руска република ограничи достъпа на превозни средства

Граничната с Грузия съветска република Северна Осетия, където се образуваха големи опашки от чакащи руснаци, които бягат от мобилизацията, въведе ограничения за достъп на транспортни средства до нейната територия, съобщи Франс прес.

По информация на формалния канал на локалното държавно управление в Телеграм ръководителят на републиката Сергей Меняйло е подписал декрет, " ограничителен влизането на територията на Северна Осетия на пътнически транспортни средства ", с изключение за локалните поданици и туристите.

Действието на указа не визира лица, които пътуват към почивни лагери и други туристически дестинации в републиката. Въвежда се и изключително състояние в доста от районите и столицата Владикавказ.

Взетото решение ще затрудни придвижването по маршрута сред Владикавказ и Тбилиси - грузинската столица, ситуирана на 200 км в южна посока. Много съветски жители откриха леговище точно там след началото на военната намеса в Украйна.

След началото на описваната от Владимир Путин като " частична " готовност за офанзивата в Украйна предходната седмицата десетки хиляди руснаци отпътуваха за прилежащите Грузия, Казахстан и Монголия.

Масовото овакантяване стана причина през вчерашния ден съветските служби да разположат пункт за " мобилна " готовност на границата с Грузия, с цел да пресичат опитите за бягство от армията.

По думите на грузинския вътрешен министър всеки ден по 10 000 съветски жители пресичат границата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР