Грандиозен проект на стойност 17 милиарда щатски долара ще реализират

...
Грандиозен проект на стойност 17 милиарда щатски долара ще реализират
Коментари Харесай

ЗАД ГЪРБА НА БОРИСОВ: Гърция, Македония и Сърбия свързаха Средиземно море с Дунав!

Грандиозен план на стойност 17 милиарда щатски $ ще осъществят взаимно Гърция, Сърбиа и Македония, в границите на който се планува Солун да стане основен център за транспорти до Централна Европа, привличайки интереса на Китай. Амбицията на гръцкия министър председател Алексис Ципрас е да свърже името си с този огромен план, който се чака да промени геостратегическото значение на Солун.

Става дума за свързването по вода на втория по величина гръцки град с Белград и Централна Европас помощта на реките Вардар и Морава.

Балканският канал ще бъде с дължина 650 километра и, преминавайки през Гърция, Македония и Сърбия ще стига до Дунав. Това ще е речен път с общоевропейски мащаби. С него през Дунав ще се стига до страни от Централна Европа и освен до там.

Проектът е предпочитан за държавните управления на Сърбия, Гърция и Македония, а също и на Китай, който се интересува от намирането на различни пътища, по които стоките най- бързо и при най- ниска себестойност да стигат до Европа.

Целта на плана е да свързва Средиземноморието с Централна Европа посредством разнообразни водни пътища, тъй че транспортите най- бързо да бъдат пренасяни от пазарите в Китай до остарелия Континент.

Смята се, че при изграждонето на канала сложните места на реките ще бъдат заобикаляни с изкуствени канали, а покрай границата сред Сърбия и Македония се планува да бъде построен неестествен канал, дълъг 30 километра, който ще сввързва река Морава с Вардар.

На свойред Китай счита Сърбия за значимо част от новия път на коприната, чиято цел е китайски артикули да стигат бързо на пазарите на Европа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР