Гражданската инициатива Спаси София“ даде за пример община Вършец за

...
Гражданската инициатива Спаси София“ даде за пример община Вършец за
Коментари Харесай

„Спаси София“ към Фандъкова: Вземете пример от община Вършец

Гражданската самодейност „ Спаси София “ даде за образец община Вършец за добре осъществен ремонт, научи организация BulNews. След свадите с пропадналите жълти павета в столицата, от организацията се обърнаха към кмета Йорданка Фандъкова да се поучи от практиките в дребното градче, като демонстрираха фотоси на обновената Алея с чинари. 
„ Нямало майстори, споделят. Нямало компании, споделят. В България толкоз си можем, споделят... 
Това е новата пешеходна улица във Вършец - градче с 5000 поданици и общ годишен бюджет от 12 млн. лева Как градче в най-бедната област на Европейски Съюз съумява да направи това, а европейската столица със 17 млн. лева не може да пренареди и едни павета? “, питат риторично от платформата.
„ Спаси София “ е гражданска интернет самодейност, имаща за цел да разпознава проблемите на град София и да предложи съответни решения за тяхното премахване. Членовете имат вяра, че столицата ни може да се трансформира в един спретнат, съвременен, зелен, новаторски и човешки град. Те са водени от концепцията, че гражданското общество би трябвало да заеме място в ръководството на града и да бъде коректив на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР