Граждани и собственици на търговски обекти на ул. „Граф Игнатиев“

...
Граждани и собственици на търговски обекти на ул. „Граф Игнатиев“
Коментари Харесай

Търговци от „Графа“ съдят Столична община

Граждани и притежатели на търговски обекти на ул. „ Граф Игнатиев “ в София завеждат групов иск към Столичната община поради дългия ремонт на улицата и претърпените вреди. Основният им мотив е, че преди да стартира проточилият се ремонт, не е направена оценка на въздействието, която е наложителна и е трябвало да се планува, че в случай че по този начин се действа, ще страдат търговците.

Срокът за привършване на ремонтите бе няколко пъти удължаван, като последният подобен е за март 2019. Цялостният ремонт обаче ще се забави с най-малко два месеца, защото Столична община е одобрила, че има аргументи за отлагането му с общо 79 дни.

Адвокат Ивана Мурджева изясни пред БНР, че груповите искове са доста по-полезни от самостоятелните такива. Тя уточни, че главното, на което е основан искът, е заслужено обезщетение.

„ За интервала, който започнахме тази акция, търговците, въпреки и сега да не са прекалено много, са задоволителни и са твърдо решени да се причислят към подобен групов иск. Такъв иск дава явен знак на оня, който е предизвикал вредата, че държанието и причиняването на групови вреди би трябвало да бъде по някакъв метод възмездено. Хубавото на тези искове е, че правосъдното решение ще се отнася до всички “, изясни юрист Мурджева.

Междувременно бе обявено, че експертният съвет към основния проектант на София се е спрял на два типа ограничаващи детайли на трамвайното трасе на улица "Граф Игнатиев ". До 13 април ще бъде определен един от двата разновидността, след преценка на място.

На дирекция "Зелени системи " е предоставено да предложи вид за кашпи, които да бъдат разисквани като спомагателен маркиращ детайл. Подмяната се постанова, с цел да се обезпечи сигурността на пешеходците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР