Градските активисти от Спаси София сигнализират за нелогично харчене на

...
Градските активисти от Спаси София сигнализират за нелогично харчене на
Коментари Харесай

Спаси София: Фандъкова дава 15 млн. лв. за прегради в метрото, но „няма пари“ за кварталите

Градските деятели от Спаси София алармират за нелогично харчене на милиони от парите на данъкоплатците в София, планувано от ръководещите от ГЕРБ. В бюджета за 2021 година кметът Фандъкова предлага да бъдат изхарчени 15 млн. лева за преградни порти на 10 метростанции, до момента в който в същото време за вложения в кварталите все „ няма пари “.

„ В спешна година, когато всеки лев би трябвало да се влага в планове, които ще донесат оптималната изгода за хората, ръководещите вземат решение да изхарчат милиони за неспешни, нелогични и непродуктивни планове. Да се заделят единствено 10 млн. за вложения във всички квартали на София за цялата година и в същото време да се налеят 15 млн. в преградни порти в метрото, е знак за това какви са същинските цели и планове на Фандъкова – капризи в метрото, до момента в който кварталите тънат в тиня и бедност. “ – безапелационен е Андрей Зографски от Спаси София.

Независимият общински консултант Борис Бонев споделя, че е изпратил редица оферти за съответни усъвършенствания в кварталите, които непосредствено и сензитивно ще подобрят живота и всекидневието на жителите. „ Софиянци би трябвало да знаят по какъв начин се харчат техните пари. С тези 15 млн. могат да бъдат издигнати три монтажни паркинга с над 1000 нови места в кварталите, няколко огромни междублокови пространства да се трансфорат в красиви паркове, да бъде пусната новата автобусна линия 173, която ще свърже южните квартали, както и да бъде изцяло ремонтирана ул. „ Народно хоро “ в кв. Овча купел, която е в плачевно положение. Кое е по-важно и значително – решаването на всички тези проблеми или загради на няколко метростанции? “ – риторично пита Бонев.

Градските деятели от Спаси София показват подозрение за нуждата и успеваемостта на преградите за милиони в столичното метро. „ Как е допустимо преградите да костват по 1,5 млн. за всяка метростанция и нужно ли е да влагаме толкоз средства в тях тъкмо в този момент, откакто стотици метро системи по света действат безпроблемно без тях? Ако тези милиони бъдат вложени в поправки на тротоари, улици и безвредни кръстовища, резултатът за сигурността на хората ще бъде доста по-голям. “ – уверен е господин Зографски от транспортния екип на организацията.

От Спаси София се притесняват, че ръководещите от ГЕРБ и Фандъкова са изгубили всякаква връзка с действителността, с потребностите и упованията на софиянци. Активистите се питат за какво хората от Овча купел години наред се борят за ремонт на ул. „ Народно хоро “ за 3 млн. лева, която е без тротоари и потънала в тиня, настояванията на живущите от редица квартали биват отхвърляни с безконечната фраза „ няма пари “, а в същото време Общината намира 15 млн. за слагане на загради в метрото? „ Чудим се кой естествен кмет би разрешил сходно хабене на милиони за несъществени планове, до момента в който кварталите са оставени без никаква инфраструктура, половин София е без канализация, липсват стратегии за поправки на тротоарите и междублоковите пространства и не е очакван нито един лев за строителство на паркинги? “ – питат от Спаси София.
 Спаси София: Фандъкова дава 15 млн. лева за загради в метрото, само че „ няма пари “ за кварталите

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР