Град Шебекино и няколко села в Белгородска област са обстрелвани

...
Град Шебекино и няколко села в Белгородска област са обстрелвани
Коментари Харесай

Отново обстрели по Белгородска област, губернаторът й зове за превземането на Харков

Град Шебекино и няколко села в Белгородска област са обстрелвани от въоръжените сили на Украйна , заяви губернаторът на региона Вячеслав Гладков, представен от Руската работа на Би Би Си.

В Шебекино са атакувани две промишлени предприятия. В резултат на обстрела четирима души са ранени , сподели Гладков.

В село Новая Таволжанка са развалени електропроводи - вследствие на това селата Новая Таволжанка, Шамино и Архангелское са останали без електричество.

В село Козинка, Грайворонски регион, е имало удар в постройката на хотел и автомивка, вследствие на което тя се е запалила, написа губернаторът.

Гладков тази заран уточни анексирането на Харков и Харковска област в Украйна като решение на казуса с обстрела на териториите на неговия район.

" Харков да се причисли към Белгородска област. Това е най-хубавият метод за решение на казуса с обстрела в Белгородска област ", ​​отговори губернаторът на съответния въпрос на публицист от телевизионния канал " Россия-24 ".
 Учебната година в Белгородска област завършва предварително
Учебната година в Белгородска област завършва предварително

Решение на съветските управляващи

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не разяснява думите на губернатора Гладков за нуждата от присъединение на Харков и Харковска област за решение на казуса с обстрела на териториите на района.

" Това принадлежи към категорията въпроси, свързани с провеждането на специфичната военна интервенция (така в Русия назовават войната в Украйна- бел.ред.), тъй че не мога да разясня това по никакъв метод ", сподели представителят на Кремъл пред кореспонденти в понеделник.

По-рано губернаторът на Белгородска област съобщи, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) всекидневно правят масиран обстрел на региона., един мъж беше погубен, трима души бяха ранени, двама от които - младежи. В понеделник Гладков сподели, че четирима души са били ранени при обстрел от въоръжените сили на Украйна в град Шебекино. Пострадалите са служащи от дружество за бои и лакове, където е зародил пожар вследствие на обстрела.
 Москва: Съединени американски щати дадоха картбланш на Украйна да нанася удари против Русия
Москва: Съединени американски щати дадоха картбланш на Украйна да нанася удари против Русия

Руското Министерство на външните работи привика дипломати от американското посолство

Припомняме, че при започване на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна съветските сили се насочиха и към Харков, като, само че. Русия обаче окупира забележителна част от Харковска област. Тази окупация продължи до края на лятото, когато украинските сили със  прогониха съветските войски от Харковска област и освободиха основния град Изюм. Сега Русия е окупирала доста дребен регион от Харковска област,но там все още не се водят интензивни боеве.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР