Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков твърди,

...
Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков твърди,
Коментари Харесай

Русия се уплаши от мигриращите птици в Украйна

Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков твърди, че Русия има данни за американски проект за потребление на мигриращи птици, които да разпространят биологични патогени от Украйна към Русия. До момента няма доказателства за тази теза.

Москва твърди, че в Украйна има американски биолаборатории, в които се организират опити с проби от ковид, африканска чума и антракс. Съединени американски щати дефинираха изказванията на Москва като „ нелепи” и споделиха, че те може да са част от опит на Русия да приготви почвата за това самата тя да употребява химически оръжия за всеобщо заличаване в Украйна. И Вашингтон, и Киев отхвърлиха съществуването на лаборатории, предопределени да създават биологични оръжия в страната.

Игор Конашенков съобщи също по този начин, че офанзивата против детска болница в Мариупол не е била осъществена от съветския агресор, а „ инсценирана” от Украйна. Русия сега организира всеобща дезинформационна акция, чиято цел е да оправдае нашествието в Украйна на 24 февруари. Москва твърди, че не атакува цивилни в Украйна, макар че всеки ден убива дами и деца, които не са въоръжени.

По-рано през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия „ не е нападала Украйна. Тези изказвания са част от съветската агитация за войната в Украйна. Кремъл наложи тотална цензура в Русия, с цел да скрие военните закононарушения, които прави в Украйна. Британският министър председател Борис Джонсън също счита, че Русия се готви да употребява химическо оръжие. Русия има опит в потреблението на такова в Сирия, както и в отравянето на опозиционери, неуместни на Кремъл. Русия твърдеше, без доказателства, че Съединени американски щати са провеждали биологични опити и в Грузия - друга някогашна руска република, която сходна на Украйна желае да се причисли към Европейски Съюз и НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР