Говорителят на Кремъл заяви в понеделник, че танковете, които Великобритания

...
Говорителят на Кремъл заяви в понеделник, че танковете, които Великобритания
Коментари Харесай

Кремъл: Британските танкове ще изгорят в Украйна

Говорителят на Кремъл съобщи в понеделник, че танковете, които Англия възнамерява да изпрати в Украйна, " ще изгорят ", предупреждавайки Запада, че доставката на нов кръг от по-модерни оръжия на Украйна няма да промени изхода от войната, предава Reuters .

Откакто президентът Владимир Путин подреди на съветската войска да влезе в Украйна на 24 февруари, Съединените щати и техните съдружници предоставиха оръжия на стойност десетки милиарди долари, в това число ракетни системи, дронове, бронирани машини и информационни системи.

Англия разгласи в събота, че ще изпрати 14 от своите съществени бойни танкове Challenger 2, както и друга съвременна артилерийска поддръжка през идващите седмици.

" Те употребяват тази страна [Украйна] като инструмент за реализиране на антируските си цели “, уточни Дмитрий Песков, запитан за английските танкове. " Тези танкове горят и ще изгорят, тъкмо както и останалите “, безапелационен бе представителят на съветския президент Владимир Путин.

Песков съобщи, че новите доставки от страни като Англия и Полша няма да трансформират обстановката на място, а са опит да се проточи спорът, което съгласно него в последна сметка ще донесе " повече беди " на Украйна.

Путин означи в изявление, излъчено в неделя, че военната интервенция в Украйна е придобила позитивен подтик и че се надява неговите бойци да реализират повече победи, откакто Русия съобщи надзор над източноукраинския град Соледар, където има огромни солни мини.

Руският президент в този момент преглежда войната в Украйна като екзистенциална борба с нападателен и нахален Запад и декларира, че Русия ще употребява всички налични средства, с цел да отбрани себе си и своя народ от всеки зложелател.

Съединените щати и техните съдружници осъдиха нашествието на Русия в Украйна като присвояване на земя в имперски жанр, до момента в който Украйна се зарече да се бори, до момента в който последният съветски боец не бъде изхвърлен от нейната територия в границите от 1991 година.

Съюзниците на Украйна би трябвало да се срещнат в Рамщайн, Германия в петък, с цел да обсъдят даването на още оръжия. Германският канцлер Олаф Шолц е под напън да позволи износа на бойни танкове Leopard 2 за Украйна от Германия, която ги създава, и други страни, които ги имат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР