Говорителят на гръцкото правителство Янис Икономиу обяви промени в кабинета

...
Говорителят на гръцкото правителство Янис Икономиу обяви промени в кабинета
Коментари Харесай

Гърция създава ново министерство - за управление на кризите

Говорителят на гръцкото държавно управление Янис Икономиу разгласи промени в кабинета на премиера Кириакос Мицотакис. Сред тях е и формирането на ново министерство – за отбрана на жителите и ръководство на рецесиите. Новото ведомство ще носи отговорността за дейностите на пожарната работа, предава осведомителната организация ANA-MPA. 

Начело на новото министерство застава някогашният министър на защитата Евангелос Апостолакис. Досегашният член на държавното управление, който отговаряше за гражданската отбрана, само че с сан на заместник-министър - Никос Хардалиас - става различен министър на защитата.

Гръцкото държавно управление бе подложено на яростна рецензия за това по какъв начин се справя с огромните горски пожари, които това лято обгърнаха няколко острова и покрайнини на Атина. Мицотакис сподели, че пожарите са резултат от световното изменение на климата.

Ключовите министри в кабинета на Мицотакис резервират постовете си, в това число тези на външните работи и финансите. Рокади обаче са подхванати в някои от основните ведомства като министерството на опазването на здравето да вземем за пример.

Министър на опазването на здравето в новия състав на гръцкия кабинет ще бъде Атанасиос Плеврис, който заема мястото на досегашния министър Василис Кикилиас. Кикилиас е изместен на министерския пост в министерството на туризма, освободен от Харис Теохарис. Промените плануват смени на различни министри и в някои други министерства. Според източници от държавното управление измененията в кабинета, които засягат министерствата на опазването на здравето, на отбраната на жителите и на гражданската отбрана, имат за цел да дадат нов подтик в секторите, които понесоха най-голяма тежест през последните години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР