Говорителят на главния прокурор Сийка Милева, окръжният прокурор на Бургас

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева, окръжният прокурор на Бургас
Коментари Харесай

Задържаха беглец в България, издирван за убийство на жена в Украйна

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски разкриха детайлности във връзка със задържането на украински жител в България.

"Казусът касае издирването и задържането на украински жител, упрекнат в заливане с киселина и последвала гибел на основния секретар на изпълнителния комитет в общината на украинския град Херсон. Пострадалата е била залята с киселина 31 юли 2018 година, като през ноември е умряла в реанимация. Извършителят е бил търсен с алена бюлетина на Интерпол. На 23 януари е била извършена среща сред основния прокурор Иван Гешев и украинска делегация, на която е разисквано издирването на лицето ", съобщи на брифинг на прокуратурата представителят на основния прокурор Иван Гешев.

"Самоличността му е открито по отпечатъци. От жилището му са конфискувани два паспорта - интернационален и народен. Бяха конфискувани и пластики на СИМ карти ", разкри още Милева.

"След като е получена информация от украинските управляващи, прокуратурата и полицията започнаха дейности за издирването на украинеца. Установено е, че украинският жител е влезнал в България през 2018 година След това той не е имал законни адреси на местопребиваване ", добави Христо Терзийски.

Задържаха чужденец, търсен с европейска заповед за арест

"Предприехме издирвателни дейности във Варна и Бургас. След извършени много на брой секретни постове и издирвателни дейности, търсеният се откри в региона на Бургас. Той има умения да борави с оръжие, за това и предположихме че ще укаже опозиция при задържането му. Използвана е физическа мощ против него и е арестуван ", сподели още той.

"Самоличността на украинския жител е открита посредством база данни на Интерпол от отпечатъци. Украинецът не е имал документи. Той е бил разгласен за търсене малко след влизането си в България. Спецакцията е извършена на 24 януари, а лицето е арестувано на територията на Бургас ", съобщи шефът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.

"Съпругата на украинския жител също се намира на територията на общината. Украинецът е бил с изменена осанка. Бил е човек с много престъпни умения ", добави Терзийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР