Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова публикува видео от

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова публикува видео от
Коментари Харесай

Лавров отрече слуховете: Здрав съм, не съм бил в болница на остров Бали!

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разгласява видео от индонезийския курорт Нуса Дуа, на остров Бали, на което се вижда съветският външен министър Сергей Лавров по къси панталони и тениска, седнал на тераса до масичка, на фона на палми и море, съобщи ДПА. В коментара към видеото се споделя, че Лавров се приготвя за срещата на върха на Г-20. Той управлява съветската делегация на форума, откакто съветският президент Владимир Путин се отхвърли от присъединяване в него.

На тениската, с която е облечен 72-годишният Лавров на видеото, е щампована корона и думата " Баския ", отпратка към американския художник Жан-Мишел Баския, умрял през 1988 година

Захарова разгласява видеото, откакто медии оповестиха, че Лавров е бил признат в болница поради неизяснен кардиологичен проблем. " Тук сме дружно със Сергей Иванович, в Индонезия, четем новините и не можем да повярваме на очите си ", споделя Захарова във видеото. " Това са подправени вести в най-висша степен ", добавя тя. А Лавров опроверга, че е бил приет в болница и сподели: " От 10 години се написа, че нашият президент е болен. Това е игра, която не е нова в политиката ".

Медии, позоваващи се на западни секрети служби или информатори, оповестиха на няколко пъти за съществени болести, от които страдал Путин, без да привеждат никакво доказателство в поддръжка на изказванията си. Според специалисти разпространяването на сходни информации е известна тактичност на тайните служби, с цел да показват някой властнически политик като слаб и уязвим, отбелязва ДПА.

По-рано през днешния ден четирима индонезийски държавни и здравни чиновници обявиха пред Асошиейтед прес, че Лавров бил лекуван в болница в основния град на Бали - Денпасар. Двама от тези представители споделиха, че Лавров имал кардиологичен проблем, поради който потърсил лекарска помощ, а след това се върнал в хотела си. По-късно губернаторът на Бали И Уаян Костър сподели, че Лавров е бил откаран в болница " Санглах ", най-голямата на острова, за медицински обзор. След късия обзор той напуснал болничното заведение и бил в положително здравословно положение, твърди губернаторът. От болничното заведение към този момент не са удостоверили това. Но още откакто в медиите се появиха първите вести, че Лавров е отишъл в болница, Мария Захарова незабавно ги отхвърли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР