Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на
Коментари Харесай

Захарова: Сега семействата на българските моряци ще се питат защо управниците им поддържат украинците

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на обстановката с кораба " Царевна " под български байрак, който се е намирал в продължителна обсада в Азовско море, съобщи ТАСС, представена от NOVA.

" Сега членовете на фамилии българи с помощта на дейностите на съветските и донецките въоръжени сили наред ще се завърнат вкъщи. И евентуално у тях ще зародят въпроси към своето управление: за какво то санкционира тези, които ги избавиха, и поддържа украинците, които сложиха под опасност техния живот и здраве ", написа тя в обществената мрежа " Телеграм ".

Медията написа още, че на 13 април петнайсетима членове на екипажа на кораба, от които 14 жители на България, са били евакуирани в Донецк, откъдето те ще отпътуват за дома.

По-рано тази седмица българският министър председател Кирил Петков, разгласи, че четиринадесет български жители и един украински жител, ученик на българското Военноморско учебно заведение, към този момент се намират отвън пристанището на Мариупол. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България, осведоми министър председателят. Останалата част от екипажа - трима българи и двама украински жители, в това число капитанът на кораба - са останали на плавателния съд по свое предпочитание, добави Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР