Говорихме за немски инженери за българските магистрали с германския канцлер

...
Говорихме за немски инженери за българските магистрали с германския канцлер
Коментари Харесай

Кирил Петков: Говорихме за немски инженери за българските магистрали

" Говорихме за немски инженери за българските автомагистрали с немския канцлер Олаф Шолц, с цел да забележим по какъв начин може тяхното качество да го пренесем в България. А те имат най-хубавите автомагистрали ". Това сподели от Брюксел министър-председателят Кирил Петков.

Разговорите, които е провел с премиера на Нидерландия Марк Рюте, са били за Шенген. " Проблемът е, че през годините много от нещата, които сме обещавала, сме ги лъгали и в този момент ни нямат доверие. Те подават ръка, само че ние в този момент би трябвало да създадем едно ново равнище на доверие. Всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Сега е значимо да покажем, че новото български държавно управление прави това, което дава обещание ", уточни Петков.

Българският министър председател е разговарял в Брюксел и с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси. Там дадох обещание, че в случай че желае да купува от българското произвеждане, изключително в отбранителната промишленост, за пръв път ще може да го прави без медиатори, без брокери, а непосредствено от страната ".

Президентът на Руанда Пол Кагаме е споделил пред Петков, че пътят, по който българският министър-председател е тръгнал е доста правилен и е дал образец с Руанда, че към този момент са на 52 място по този индикатор, а страната е била на 152 място. Кагаме е споделил на Петков, че не се таргетират дребните хора, които вършат корупция, а се таргетират огромните босове, тъй като всичко потегля от горната страна.

И с немското, и с френското държавно управление ще създадем срещи незабавно, сподели още Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР