Говорете ежедневно с родителите си, с бабите си, с дядовците

...
Говорете ежедневно с родителите си, с бабите си, с дядовците
Коментари Харесай

Първа смърт заради ало измама у нас. Инспектор предупреждава: Използват и деца за ,,мулета“

„ Говорете всекидневно с родителите си, с бабите си, с дядовците като предварителна защита на „ Ало измамите “. Министерство на вътрешните работи не желае пари от жителите, никоя институция не го прави “, прикани гл. контрольор Стефан Попов от Столична дирекция на вътрешните работи в утринния блок на Българска национална телевизия.
Според него стара жена, жертва на сходно закононарушение, умряла седмица по-късно.
Съветът му бе всеки, който може да поговори с възрастните и да им изясни, че институциите не желаят пари и че това са измами. Според него и доста деца могат да станат жертви, тъй като остават сами у дома. Заедно с това Министерство на вътрешните работи засича случай, при който дете е употребявано за „ муле “.
Според Попов хората се доверяват на измамниците по телефона, а когато от Министерство на вътрешните работи им позвънят на вратата, „ те не ни имат вяра “. По мотив идните празници той прикани хората да не държат огромни суми в брой в жилищата си. Както и да не се оставят коли с работещи мотори, до момента в който някой слиза да си купи кафе, защото по този начин се крадат коли.
„ Нека имаме и нашата грижа и да облекчим работата на Министерство на вътрешните работи “, прикани той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР