Готвенето в тенджера под налягане е много по-лесно и най-важното

...
Готвенето в тенджера под налягане е много по-лесно и най-важното
Коментари Харесай

Тенджерата под налягане - бързакът в кухнята

Готвенето в тенджера под налягане е доста по-лесно и най-важното по-бързо от другите съдове. Освен това икономисва електрическа енергия, а продуктите, които сте решили да приготвите, не трансформират вкусовите си качества, даже става по-вкусно. Истински асистент е тенджерата под налягане за тези от вас, които нямат доста време за превозване в кухнята.

В готвенето в тенджера под налягане няма нищо комплицирано, нито е нещо ново. Съвременните тенджери под налягане могат да понижат времето за подготвяне на продукта от 30 до 60 %. Какъв ще е процентът зависи от размера му, а и от какъв генезис е. Ако ви се е случвало да готвите фасул с часове, то имайте поради, че в тенджерата под налягане няма по какъв начин да се появи сходен проблем. Зависи от сорта фасул, само че приблизително за 1 час и 15 минути, ще бъде сварен и подготвен за запръжка.

Месото също се подготвя доста елементарно и бързо, без значение какво е. Става нежно и сочно, а сте икономисали и задоволително време, с цел да приготвите гарнитури. За да можете да си приготвяте всякакви вкуснотийки в тенджерата под налягане, би трябвало да знаете каква е технологията на готвене.

Готвене в тенджера под налягане

 Домакиня

Повечето такива уреди се продават с инструкции за приложимост, само че има няколко общи правила, които можем да споменем.

1. Когато ще готвите с този тип тенджера, напълнете най-вече 2/3 от нейния размер. Няма да ви е мъчно да определите количеството, защото на всички тенджери има означение до каква степен най-вече можете да я напълните.

2. Времето стартира да се засича не от слагането й върху котлона, а откакто от винтила стартира да излиза пара. Това значи, че течността е завряла. В този миг от готвенето безусловно би трябвало да намалите силата на загряване – за електрически котлон на степен 1 или 2, а за газов – на най-малко горене.

3. Когато отваряте тенджера под налягане, не се мъчете да натискате или да прилагате изключителна мощ. Има си елементарен метод за отваряне на капака, който е разказан в напътствието за приложимост.

4. Вероятността да загори артикул в тенджера под налягане е минимална, защото течността не се изпарява, както при нормално готвене.

5. Капакът би трябвало да е компактно затворен, с цел да се получи успешно херметизиране. И най-важното - в никакъв случай не гответе с тенджера под налягане без да я напълните с вода!

В нея можете да сготвите всичко, което вършиме на котлона – яхнии, постни и локални манджи, супи и други За чорба софтуерното време за подготвяне включващо и подготовката на продуктите е към 30 минути. Зависи каква чорба сте решили да приготвите. Всичко става нежно и задоволително добре сварено.

В нея можете да спестите време и в случай че извършите закуската от варени макарони, употребявайки я. Времето ви е най-малко два пъти по-малко, в сравнение с в елементарна тенджера. Любимата на всички варена царевица тук се сварява за най-вече 20 минути, като на дъното се поставя скарата, която всяка тенджера под налягане има и се прибавя вода доникъде на продукта. Варени картофи можете да си извършите за 5-10 мин. Има разнообразни предписания - за всеки ден или за посетители. Ето една концепция за вкусна, лесна и бърза подготовка за непредвидени посетители:

Необходими са ви месо – пилешко, свинско, телешко – нарязано на хапки. Гъби, нарязани на филийки, а още по-лесно, в случай че са от буркан. Лук – 1 глава, нарязана на дребно. Морков – на колелца. Гъбена крем на прахуляк. Чаша бяло вино, подправки на усет, олио и вода. Задушавате или запържвате месото и зеленчуците, добавяте подправките, виното и водата. Накрая изсипвате крем-супата, разбърквате добре, затваряте тенджерата под налягане и 30 минути след завъртането на винтила ястието е готово.

Ако сте фенове на домашно приготвените консерви, които изискват дезинфекция – компоти, домашна лютеница и други, като естествено става дума за дребни бурканчета, можете да я извършите в тенджера под налягане.

Как да изберем тенджера под налягане?

На пазара има огромен избор от тенджери под налягане, само че главните типа са два - електрически и механични. Механичните са съдове със запечатан похлупак и могат да се употребяват както за електрически, по този начин и за газови печки. Имат специфичен похлупак, дебели стени и дъно.

 Готвене в тенджера под налягане Снимка: Niki Zhelyazkova

Електрическите тенджери под налягане са модерният вид, при който е належащо зареждане от електрическата мрежа. Външно наподобяват на мултикукър и имат автоматизация и разнообразни спомагателни функционалности, които не се откриват при механичните. Достатъчно е единствено да се настрои мечтаната стратегия и по-късно уредът самичък се изключва.

Изберете подобаващата тенджера според от потребностите на вашето семейство. Тенджерите под налягане не са евтина инвестиция, само че въпреки всичко не се опитвайте да пестите прекомерно доста при тази покупка. Заложете на хубава тенджера, с дебело дъно, а вложените средства ще се изплатят след време, тъй като се понижава времето за готвене и надлежно сметката за ток е по-ниска.

Както стана ясно, готвенето с тенджера под налягане е доста елементарно и практично, по тази причина в идващите редове ви предлагаме и няколко предписания, приготвени в този апарат: супа от леща в тенджера под налягане, кюфтета яхния в тенджера под налягане и редица други.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР