Готвенето през горещите летни дни не е от любимите ни

...
Готвенето през горещите летни дни не е от любимите ни
Коментари Харесай

Храни и сокове, подходящи за горещи дни

Готвенето през горещите летни дни не е от обичаните ни занимания, изключително в случай че в помещението няма съответна вентилация.

Освен това спомагателното нагряване на къщата вследствие на готвенето също не е за предпочитане. Все отново можете да приготвите вкусни ястия, които изискват дребна или никаква топлинна обработка. По този метод ще намалите до най-малко престоя в кухнята и ще заситите глада си в горещите дни.

Паста и картофени салати

Пастата и картофите могат да бъдат сварени през нощта или рано заран. Другият вид е за салатата да употребявате замразени картофи, които да извадите още вечерта. Добавката към пастата и картофите може да са подготвени или полуготови меса или риби, тъй че да не се постанова топлинно да ги обработвате денем.

Студени супи

 Салата

Една от най-подходящите храни за тези дни е гаспачо (испанска студена доматена супа). Все отново можете да деянията въображение и да приготвите студени супи от разнородни зеленчукови пюрета от грах, цвекло, тиква или картофи.

За по-изтънчен и мек усет можете да добавите готварска сметана, нарязани билки и да гарнирате с морски блага като да вземем за пример раци, скариди или омари. Единственият кухненски апарат, нужен за приготвянето на студени супи, е пасаторът.

Сандвичи

Вместо да вършиме обособени сандвичи за всеки член от фамилията, купете 3-4 франзели, към които можете да добавите морски блага, печени зеленчуци, авокадо, сирене, парчета печено пиле или каквото друго ви хрумне.

 Сандвич

Разрежете франзелите на две по дължина и намажете всеки пай с друга плънка, след което разрежете на хапки по към 2-3 сантиметра. Поставете ги в огромно плато и поднесете с картофен чипс.

Не забравяйте дружно с храната през горещите дни да увеличите приема на вода. Особено през лятото посредством потене човешкият организъм губи доста количество течности през кожата.

Препоръчително е дневно да се изпива най-малко 1.5-2.5 литра вода. Експерти предлагат леко подсолен доматен сок като една от най-здравословните питиета през горещия летен сезон.

Топлите питиета с температура към 40 градуса също са подобаващи, защото те уравновесяват температурата на тялото с тази на околната среда. По този метод се понижава потенето и дехидратацията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР