Готвенето е процес, който изисква внимание, особено ако готвим нещо

...
Готвенето е процес, който изисква внимание, особено ако готвим нещо
Коментари Харесай

Как да сгъстим супата

Готвенето е развой, който изисква внимание, изключително в случай че готвим нещо за първи път или пък приготвяме специфични блюда. Общо взето е мъчно да се дефинира кои ястия са най-трудни за подготвяне, защото е самостоятелно за всяка стопанка. При супите, обаче, има някои тънкости, които могат да затруднят домакинята, когато е начинаеща в това си занятие.

Обикновено по въпроса със супите проблемите, които могат да се появят, са два – или сте я приготвили прекомерно гъста, или пък сте я създали прекомерно рядка. Но хубавото е, че и за двете положения има избавление. Ако супата е прекомерно гъста, просто налейте още бульон и я оставете да заври. Нищо комплицирано няма в това – единственият проблем е, че количеството ѝ ще се усили, само че пък това не е нещо съдбовно.

Ако сте създали рядка чорба, предлагаме ви няколко метода да я сгъстите:

 Зеленчукова чорба

- Можете да ѝ извършите застройка – супата хем ще се сгъсти, хем ще стане по-вкусна. За задачата използвайте яйце и малко лимонен сок – към 2 -3 капки.

Разбивате и когато супата към този момент не ври, стартирате да добавяте от нея в купичката с разрушеното яйце и непрестанно да разбърквате. След това изсипвате в тенджерата. Можете да си извършите застройката и благодарение на кисело (може и прясно) мляко и яйце, някои готвачи поставят и лъжица брашно, с което супата ще стане още по-гъста.

Съществува и вид да употребявате единствено жълтъка на яйцето, който в действителност е професионален приом за застройване на супи. Ако желаете така наречен варена застройка, разбийте млякото, яйцето, малко брашно в подобаващ съд, сложете няколко черпака бульон от супата и поставете съда на котлона. Бъркайте непрестанно и откакто се сгъсти, прибавете към супата на тънка бликам.

 Супа с риба

- Някои домакини употребяват нишесте – размиват се 1-2 с.л. нишесте в малко студена вода и се прибавя към към момента къкрещата чорба. Можете да употребявате и брашно. Внимавайте единствено да не стане на бучки, откакто го разбъркате.

- Лесен метод за втвърдяване е като добавите размита във водичка суха чорба – не повече от 3 супени лъжици. След това изсипвате в тенджерата. Имайте поради, че те са много солени.

- Можете дружно с нарязаните зеленчуци да сложите няколко цели – да вземем за пример картоф и морков. След това, когато се сварят, ги изваждате и пасирате, след това връщате назад в супата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР