Готвачът на френския президент Гийом Гомес напуска Елисейския дворец след

...
Готвачът на френския президент Гийом Гомес напуска Елисейския дворец след
Коментари Харесай

Шеф готвачът на френския президент напуска

Готвачът на френския президент Гийом Гомес напуща Елисейския замък след 25 години на поста, заяви ТАСС.

" Изминаха 25 години от първия ми ден в Елисейския замък, когато след среща с президента Жак Ширак поех отговорността за кухнята в първия дом на Франция ", написа той в профилите си в обществените мрежи.

Кулинарният занаятчия, който е на 42 години, е служил при четирима президенти - Жак Ширак, Никола Саркози, Франсоа Оланд и Еманюел Макрон и под управлението му са приготвени над два милиона обеди за гостите и чиновниците на администрацията на президента на Франция.

Гомес написа също, че освен се е старал да извършва отговорностите си, само че и да спомага за разпространяването на френската просвета и кулинарно завещание. Той изрази вяра, че ще откри място в напъните за разширение на интернационалното въздействие на френската кухня, производители, заведения за хранене и майстор-готвачи.

Гийом Гомес е измежду най-известните майстори-готвачи във Франция. През 2012 година бе отличен от президента Никола Саркози с народен медал за заслуги.

Президентът Еманюел Макрон изрази благодарността си и оцени качествата на Гомес в коментар в обществените мрежи.

От началото на март Гомес ще бъде " специфичен представител на президента на Републиката " в гастрономическите среди, с цел да популяризира кулинарното изкуство на Франция. Този нов пост под егидата на френското външно министерство е основан в границите на решението 2021 година да е " година на френската гастрономия ", в която се чака поредност от събития като Парижки конгрес на храните, както и няколко международни спортни събития в идващите години.

Докато не бъде определен нов основен готвач на Елисейския замък, уговорките на Гомес ще поемат двамата му сегашни заместници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР