Готови ли сте да бъдете по-продуктивни, а вашият бизнес по-успешен

...
Готови ли сте да бъдете по-продуктивни, а вашият бизнес по-успешен
Коментари Харесай

13 лоши навика, които трябва да оставите в старата година

Готови ли сте да бъдете по-продуктивни, а вашият бизнес по-успешен през новата година, пита МениджърНюз? Започнете като оставите тези 13 непотребни навика в предишното:

1. Да не спортувате. Когато пропускате тренировки за сметка на спомагателна работа, вашата сила, възторг и креативност неизбежно страдат. Това значи, че работите по-трудно, а не повече. Отделяйте време всяка заран (преди вихърът на всекидневието да ви е засмукал), за някакъв тип физическа интензивност. Няма значение дали ще е разходка в парка, извършения у дома, или във фитнеса, просто го правете.

2. Да избягвате борба. Проблемните чиновници ще ви съсипят бизнеса, в случай че им позволите. Много бизнес водачи вършат тъкмо това, тъй като не обичат борбите. Спрете да игнорирате чиновници, които са мързеливи, крадливи, държат се неприятно и демотивират останалата част от екипа и ги дисциплинирайте още в този момент.

3. Да се претоварвате. Работата до късни часове вечер може да ви преумори до болест. Да, по-лесно е да се каже, в сравнение с да се направи, само че тази година си поставете като приоритет да си лягате в рационални часове. Изключете всички мобилни  устройства половин час преди да си легнете и не вкарвайте преносимия компютър или таблета в спалнята си.

4. Да сте пречката в напредъка на вашия бизнес.  Да държите всичко под надзор при пускане на нов бизнес е разбираемо, само че когато вашият бизнес стартира да пораства и вие продължавате както досега, това се трансформира в спънка за развиването на бизнеса ви. Защо? Защото просто не можете да вършиме всичко, а когато се пробвате, задушавате дейности и разпоредителност. Започнете последователно да делегирате повече отговорности на подчинените си.

5. Да се справяте с това, което имате. Предприемачите по принцип са чувствителни във връзка с разноските, само че в случай че се пробвате да вършиме огромен бизнес с преносим компютър, чиято батерия е залепена с хартиено тиксо или телефонът ви непрекъснато “изтрива ”  скъпи контакти, значи от дълго време е време за възобновяване. Обърнете особено внимание на вашите съоръжение и системи: би трябвало елементарно да определите тъкмо какво ви стопира и къде има незабавна потребност от усъвършенствания. По това време на годината нормално има и положителни предложения, от които можете да се възползвате.

6. Да подценявате продукта или услугата си. Да, от време на време би трябвало да намалите цената, с цел да привлечете нов клиент или да възстановите спаднали продажби. Но свалянето на цената може прекомерно елементарно да се трансформира в рисков табиет, който приказва, че подценявате продукта си. Впоследствие и клиентите ви ще стартират да го вършат. Началото на годината е натурален интервал за увеличение на цените, тъй че в случай че имате съображение за сходна мярка намерете подобаващ и рационален метод да уведомите клиентите си.

7. Да отлагате. Колко повече можете да постигнете, в случай че не се разсейвате с Фейсбук и Twitter, когато се чака от вас да вършиме нещо в обществена медии за вашия бизнес? Да избягвате огромните задания, да се плашите да започнете значими планове, като се криете зад измислени дребни оперативни незначителни задания, не е доста умно. Вместо това всеки ден избирайте една по-значима задача, която или би трябвало да завършите в границите на деня или да постигнете важен прогрес по нея.

8. Да препълвате графика си със срещи и задания. Ако запълвате деня си авансово до последната минута, неизбежните непредвидени обстановки несъмнено ще провокират безпорядък.  Опитвайте всеки ден да си предвиждате най-малко по няколко свободни работни часа, по този метод ще си осигурите опция за по-добро ръководство на времето си при положение, че нещо изскочи непредвидено. Така няма да ви се постанова да наваксвате в извънработно време или през уикенда.

9. Да се съпротивлявате на смяната. Промяна се случва по-бързо от всеки път, толкоз бързо, че тя може да бъде непоносима. В такива обстановки е естествено в началото да отказвате да се измененията, само че това ще ви трансформира в динозаври. Вместо това приемете измененията и си създайте система да ги проследявате, четете последните изявления за промишлеността, следете трендовете, посещавайте семинари, присъствайте на конференции, да научавате нещо ново всеки месец.

10. Да игнорирате паричните потоци. Трудно е да получите финансиране през днешния ден, заради което е по-важно от всеки път да държите бизнес финансите си под око. Използвайте счетоводен програмен продукт, с цел да ги наблюдавате седмично (или даже ежедневно). Така ще бъдете в положение да засечете и най-малките проблеми, преди да се трансфорат в огромни.

11. Да вършите доста неща по едно и също време. Ако вашият режим на работа по дифолт е писане на имейли, до момента в който сърфирате в интернет и говорите по телефона в това време, би трябвало да го измененията. Повечето проучвания са потвърдили, че мултитаскингът понижава продуктивността. Разбира се, неизбежно е от време на време да вършите няколко неща по едно и също време, само че като цяло, се опитвайте да скъсате с този табиет. Изключете имейла си, сложете телефона си на осцилация или използвайте една от многото стратегии, които ви пречат да си губите времето в обществени мрежи - каквото е належащо, с цел да се концентрирайте задоволително дълго и да свършите основните си задания.

12. Да се срамувате. Аз съм срамежлива, само че никой, който ме е срещал, не го има вяра. Това  е по този начин, тъй като аз съм там, на открито, сътворявам контакти, срещам нови хора. Това са нещата, които ще накарат бизнеса ви да работи. Правете дребни крачки да преодолеете срамежливостта си, като се присъедините към една група от хора или създавате своя мрежа посредством обществените медии (това е превъзходен метод да започнете връзки, които по-късно можете да прехвърлите офлайн).

13. Да си намирате извинения. Както споделя един от обичаните ми специалисти за дребния бизнес Джон Трафер „ Аз не одобрявам извиненията, аз прегръщам решенията ”. Спрете да си намирате извинения за какво вашият бизнес не е достигнал задачите си и започнете да търсите решения, които ще ви доведат до тях.

Риева Лезонски, президент и създател на GrowBiz Media

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР