Гостоприемните хотелиери по морето, които отвориха базите си посред зима

...
Гостоприемните хотелиери по морето, които отвориха базите си посред зима
Коментари Харесай

Плащеща картина с украинските бежанци в Бургаско

Гостоприемните хотелиери по морето, които отвориха базите си измежду зима и похарчиха много пари за стоплянето, осветлението, изхранването и обезпечаването на естествени битови условия на десетки хиляди украински бежанци , са изправени пред тежко тестване – може някои да не си получат обещаните от страната 40 лева за човек дневно, заради установени дублажи.

„ До този миг е открито, че към 10 % от настаняването на украински жители в хотели у нас е било дублирано “, сподели министърът на туризма Христо Проданов пред БНР преди малко.

На 30 хиляди, настанени в частните хотели, са открити към 3 хиляди имена, които попадат в Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) като пребиваващи в два, в три и допълнително курортни бази. При това състояние ще се наложи спомагателна инспекция на достоверността на предоставените данни и ще забави още повече заплащанията към бизнеса, който така и така към този момент изнемогва, а и няма време да приготви стаите си за започващия летен сезон, тъй като гостите-бежанци не желаят да си потеглят.

Министърът на туризма даде обещание, че до 20 април, а това е вдругиден-четвъртък, ще изплати парите на хотелиери те. Това наподобява невероятно поради хаоса с настаняването още през цялото време на рецесията. Действително – за тези несъответствия, виновността е на капризните посетители на България, някои от които не харесваха изискванията, други упорстваха да бъдат премествани и поради нуждата да бъдат при свои познати, оформяйки диаспора.

Екипът на Флагман.бг се натъкна дори и на извънредно претенциозна майка на 3 деца, която смени три хотела – един в Бургас и два в Слънчев бряг, тъй като не можеше да й бъде обезпечен козметик, коафьор и маникюрист по едно и също време.

Туроператорски компании от Украйна не престават да провеждат пътувания до България с рейсове, като струпват на границата ни хора, смятащи, че тук ще ги посрещнем гратис и ще им осигурим относително естествен живот. Факт е, че по-голямата част от към този момент настанените у нас имат проекти да изкарат цялото лято край морето, а през есента, за когато се надяват, че бойните дейности в родината им ще са стихнали, ще посрещнат съпрузите, братята и бащите си на българска земя, с цел да отдъхнат от преживения стрес.

В Бургаска област няма нито една държавна база, която през миналите 3 месеца да е ремонтирана и с обезпечен личен състав, с цел да поеме най-малко дребна част от украинците, подканени от частните хотелиери да се ориентират към овакантяване.

Някои от по-будните дами в хотелите в Слънчев бряг считат, че могат да стартират работа там, само че такава може да се обезпечи единствено за доста дребен % от тях.

Според източници от Вътрешното разузнаване, рецесията с войната в Украйна, до месец може да провокира филантропична злополука в бедна България и изключително в регионите към морето.

Само в Бургаска област в хотели, квартири и обществени домове на общините са настанени към 25 хиляди души. Това са данни от 15 април. Днес сигурно на територията на Бургаска област, по крайбрежието има най-малко 30 хиляди украинци.

Източник и колаж:

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР