Господин Димитров, вече повече от година сте изпълнителен директор в

...
Господин Димитров, вече повече от година сте изпълнителен директор в
Коментари Харесай

Няма индустрия, в която да не участваме, и регион от света, където да не носим позитивна промяна

Господин Димитров, към този момент повече от година сте изпълнителен шеф в Центъра за световни услуги на DXC Technology в Източна Европа. Кои ваши качества ви разрешиха да постигнете това кариерно развиване?
DXC Technology е компания, която интензивно подтиква професионалния напредък на своите чиновници. Подобно на болшинството ни новоназначени младежи от университетите стартирах с най-базовите действия и процеси в компанията, като не спирах да надграждам и да се развъртвам.
Господин Димитров, към този момент повече от година сте изпълнителен шеф в Центъра за световни услуги на DXC Technology в Източна Европа. Кои ваши качества ви разрешиха да постигнете това кариерно развиване?
DXC Technology е компания, която интензивно подтиква професионалния напредък на своите чиновници. Подобно на болшинството ни новоназначени младежи от университетите стартирах с най-базовите действия и процеси в компанията, като не спирах да надграждам и да се развъртвам.

С неизменност, целенасоченост и самокритичност аз и екипите ми успяхме да наложим високи стандарти за качество, еластичност и интегритет. Положените старания и постигнатите резултати бяха разпознати на интернационално равнище и спомогнаха за решението източноевропейското поделение на компанията да бъде поверено на българин. Предизвикателствата са ежедневни, само че високият морал и екипната работа са най-хубавата рецепта за триумф.
Каква тактика на развиване следва DXC Technology?
DXC Technology е американска компания, световен водач в региона на IT услугите с над 130 000 чиновници в международен мащаб. Имаме наличие допълнително от 70 страни. Предоставяме необятен набор от услуги на близо 6000 клиента. Сред тях са и половината от фирмите в елитния лист Fortune 500 - една от които сме и ние. Развиваме услугите си повече от 60 години.

Помагаме на бизнеси и държавни управления в целия свят да трансформират активността си и да извличат оптималната добавена стойност от новите технологии. IT инфраструктура, услуги за модернизиране на работното място, киберсигурност, разработка и актуализиране на софтуерни приложения, системи за обработка и разбор на огромни масиви от данни, лични софтуерни артикули за необятен набор от промишлености - на процедура имаме всичко, което е належащо за сполучлива цифрова промяна. Мисията ни е да използваме силата на технологиите, с цел да изградим по-добро бъдеще за нашите клиенти, сътрудници, общности и окръжаващата среда, което реализираме както посредством личните си дейности и резултати, по този начин и посредством тези на сътрудниците, с които работим.
Реклама
Нашите партньорства включват съвсем всички световни играчи в IT бранша. Над 90% от производителите на коли в света да вземем за пример работят с нас, като фокусът ни върху софтуерното инженерство при транспортните средства ни трансформира в главен фактор в създаването на самостоятелни коли.

Публичният бранш в едни от най-развитите международни стопански системи разчита на нашия експертен опит в дигитализацията и модернизацията на IT услугите си. Банки и застрахователи развиват връзките с клиентите си чрез наши софтуерни артикули. Няма промишленост, в която да не участваме, и район от света, където да не носим положителна смяна.
Какъв е резултатът от наличието на DXC в България?
В България работим от близо 30 години, а от 2006 година стартира и прогресивното ни разгръщане, когато страната ни е определена за построяването на стратегически световен център за даване на услуги.

Към днешна дата сме един от най-големите локални работодатели освен в IT бранша, само че и в стопанската система като цяло. Имаме над 4200 чиновници и още към 800 експерти, ангажирани с наши планове като подизпълнители или като част от " Luxoft България " - дъщерно сдружение на DXC Technology. Над 5000 души в България работят под шапката на DXC, което ни прави голям за локалните ни мащаби участник в пазара на труда.
Реклама Какви са най-търсените квалификации и кои са отворените позиции сега?
Тук развиваме всички посоки от IT портфолиото си, предоставяйки същинско благосъстояние от кариерни благоприятни условия. България е измежду най-значимите ни местоположения за световни услуги в Европа и района. Тук създаваме лични софтуерни артикули за международния осигурителен бизнес. Участваме интензивно в еволюцията на самостоятелните коли. Предоставяме услуги на международни марки като Manchester United и Ferrari, на които сме и спонсори.

Динамичното кариерно израстване е неизменима част от целите и културата ни. Наскоро стартирахме стажантска лятна стратегия, а откогато разгърнахме програмата ни Graduate Hiring при започване на 2021 година, сме назначили близо 1000 души с начален опит, само че с готовност за кариера в IT бранша. Фокусът ни е да намираме и развиваме такива хора, които след това да израстват и да заемат по-високи и виновни позиции.

Доказателство за триумфа на тази тактика са двете първи места, които получихме в категориите " Onboarding стратегия " и " Развитие и образование " в годишните Employer of Choice награди през месец юли.

Третата статуетка, която получихме по време на церемонията, бе за програмата ни Dandelion, по която приобщаваме в екипите си хора от аутистичния набор. Тези чиновници имат безспорни гении, за жалост нерядко подценявани в обществото ни. Ние като компания желаеме да дадем опция на тези доста специфични хора да разпрострат капацитета си в подкрепяща среда и да започват кариера, която да промени живота им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР