Горна граница за годишен прием на 200 000 бежанци, която

...
Горна граница за годишен прием на 200 000 бежанци, която
Коментари Харесай

Може ли ограничението на бежанците да струва четвъртия мандат за Меркел?

Горна граница за годишен банкет на 200 000 бежанци, която може да бъде поправена в посока нагоре или надолу – това стои в главната на постигнатото съглашение сред християндемократите (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел и християнсоциалистите (ХСС) от Бавария. За да се спогодят, на ХДС и ХСС им трябваха над 10 часа диалози.
Според разбор на The Local и DPA обаче това укрепване на обединението сред ХДС и ХСС може да коства доста на Меркел в опитите ѝ да убеди „ Зелените “ и Свободната демократическа партия да вземат участие в бъдещо ръководство на Германия, отпред на което да застане Меркел.
Основният проблем се крие в това дали границата е плаваща или е горна – най-вече 200 000 бежанци годишно. Защото и " Зелените ", и свободните демократи са на мнение, че не би трябвало да бъде слагане самобитна твърда квота. " Зелените " са по-крайни в позицията си – те са безусловно твърдо срещу да има горна граница и виждат постигнатото съглашение сред ХДС и ХСС като установяване на такава. От ХДС, неособено безапелационно, разясняват, че съглашението не нарушава по никакъв метод правото да се търси леговище, само че ХСС показаха наслада и видяха в съглашението " установяване на горна граница ". Не е без значение и обстоятелството, че цифрата 200 000 е тъкмо това, което искаше и за което настояваше лоидерът на ХСС Хорст Зеехофер.
" Къде е разликата? Бройката е открита по идеологически аргументи. Ние имаме вяра в главното право да търсиш леговище от гонене ", написа в Twitter Симоне Петер, водачът на " Зелените ". Освен това Петер разяснява, че в съглашението сред ХДС и ХСС има и други детайли, които „ Зелените “ не утвърждават – да вземем за пример основаване на бежански центрове и експулсиране към " безвредни " страни по генезис на бежанци, които не извършват критериите на Германия.
Под бежански центрове Меркел и Зеехофер схващат центрове, в които търсещите леговище да бъдат неотложно пращани, щом се отзоват на немска територия и да живеят там, до момента в който не бъдат обработени молбите им за приемане на бежански статут. Ако молбата бъде отхвърляна, подалият я неотложно бива експулсиран в родната си страна. А по отношение на листата с безвредните страни – в съглашението се предлага за такива да бъдат считани Мароко, Алжир и Тунис, което не се нрави на " Зелените ".
" Ще участваме в договарянията за управническа коалиция и ще изкажем опасенията си. Или препъникамъните ще бъдат изгладени, или няма – и двата разновидността са вероятни ", съобщи Петер. Тя добре осъзнава, че това съглашение няма по какъв начин да бъде продадено като победа на гласоподавателите на " Зелените ". Показателно е и, че бежанската асоциация Pro Asyl, която има огромно въздействие измежду " Зелените ", разкритикува договорката сред Меркел и Зеехофер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР