Горещи вълни обхващат много части на планетата. Синоптици предупредиха, че

...
Горещи вълни обхващат много части на планетата. Синоптици предупредиха, че
Коментари Харесай

Разпространява ли се Covid-19 във водата?

Горещи талази обгръщат доста елементи на планетата. Синоптици предизвестиха, че юли се чака да бъде един от най-топлите и сухи за последните 55 години в региона на Москва.

Високите температури не понижават разпространяването на COVID-19 в Русия, предава Bulgaria ON AIR. През последните седмици в страната се означават черни върхове по заболеваемост и висока смъртност. Руснаците би трябвало да носят маски и ръкавици, с цел да лимитират разпространяването на болестта.

" Няма заплаха маската да провокира топлинен удар, само че е добре в топлото време да се откажете от маските с мрачен цвят и дебели тъкани. Най-подходящи са медицинските - за еднократна приложимост ", поучава Михаил Лебедев, основен специалист в Централния проучвателен институт по епидемиология на Роспотребнадзор.

Той посочи, че в горещото време маските по-бързо се овлажняват, по тази причина би трябвало да се сменят по-често. Влажната маска освен основава дискомфорт, само че и не е ефикасна.

През лятото мнозина търсят хладина край морето.

" Няма доказателства, че COVID-19 може да се популяризира посредством водата. Солената вода въпреки всичко се смята за по-безопасна от прясната ", посочи Георги Викулов, шеф на Изследователския център за предварителна защита и лекуване на вирусни инфекции, представен от ТАСС.

По-голям проблем е топлината и разболяването от COVID-19. Комбинацията от двете крие опасности изключително за възрастните хора.

" Имали сме пациенти, признати с леки признаци на COVID-19, които след това развиваха тресчица, дехидратация, с нараснал риск от тромбоза ", изясни Денис Проценко, основен доктор в болница " Комунарка ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР