Гореща неделя ни очаква днес. С изключение на Черноморието навсякъде

...
Гореща неделя ни очаква днес. С изключение на Черноморието навсякъде
Коментари Харесай

Изненади с времето. Жега сутринта, обрат следобед

Гореща неделя ни чака през днешния ден. С изключение на Черноморието на всички места живакът в термометрите ще сочи над 30°.  В Сандански ще е най-топло - 34°. В София ще е 29°, Бургас - единствено 26°.

След обяд обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Централна и Източна България, ще превали и прегърми, а в източните региони превалявания ще има и през нощта против понеделник. Ще остане горещо с оптимални температури сред 30° и 35°, в София - към 30°. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Предимно слънчево ще бъде през по-голямата част от деня и на морския бряг. По-късно след обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места вечерта и през нощта против понеделник ще превали и прегърми.

През деня ще духа бриз. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, температурата на морската вода е 20-24°, а вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

И в планините, след слънчевото утро, след обяд ще се заоблачава и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко, 22-23° в Пампорово и Боровец до 28° в Банско.

За следващ ден температурите на Балканите ще се задържат извънредно високи за началото на юни, а в множеството региони ще доминира слънчево време. Валежи, тук-там съпроводени от гръмотевици, ще има в североизточните елементи от полуострова.

У нас при започване на новата седмица температурите краткотрайно ще се намалят, след това още веднъж ще тръгнат нагоре. В утринните часове ще бъде най-вече слънчево, в следобедните - с купеста и купесто-дъждовна облачност, а в някои региони - превалявания и гръмотевици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР