Google представи новата технология Plus Codes за по-удобно обозначаване координатите

...
Google представи новата технология Plus Codes за по-удобно обозначаване координатите
Коментари Харесай

Google представи алтернатива на обикновените пощенски адреси

Google показа новата технология Plus Codes за по-удобно обозначаване координатите на местността.
Plus Codes работи в автоматизиран режим в целия свят и може да бъде употребена от външни услуги и приложения. Проектът е основан най-вече за страните от третия свят, в които има проблеми с адресите по местоживеене. Технологията е изключително добре публикувана в Индия, както и в някои африкански страни.

В рамките на Plus Codes, повърхността на Земята условно се разделя на неголеми области с неповторим код за всяка от тях. Кодът може да бъде генериран и получен от всеки консуматор на услугата.



Самият код се състои от 10 символa и има следната конструкция:
Първите 4 признака са кодът на региона, даден на територия с размер 100х100 километраСледващите 4 признака са кодът за всяка от тези области и подхожда на сектори с размер 14х14 метраПоследните 2 признака отбелязват повърхност с размер 3х3 метра
Новата технология може да има голям брой евентуални консуматори. В бъдеще това могат да бъдат държавните институции, незабавните услуги, благотворителните организации, услугите за доставки и така нататък Plus Codes дава ясни координати за места, които нямат адреси: автомагистрали, естествени обекти, гета. Пощенската работа на Кабо Верде към този момент стартира потреблението на новата система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР