Голямата българска баскетболна звезда Александър Везенков не е бил търсен

...
Голямата българска баскетболна звезда Александър Везенков не е бил търсен
Коментари Харесай

Везенков разкри дали е получавал предложение да играе за националния на Гърция

Голямата българска баскетболна звезда Александър Везенков не е бил издирван да играе за Гърция в нито един миг от кариерата си. Това признава самият той в дълго изявление за платената телевизия Cosmote Sport. Там звездата на Олимпиакос (Пирея) приказва за всичко, което се случи това лято - решението да остане при " червено-белите ", Евробаскет и присъединяване си с националния тим на България. А не с Гърция, както можеше да се случи в предишното.

Везенков акцентира, че ще си " пасне " добре с Алек Питърс, който идва от испанския Баскония в Олимпиакос, приказва за интереса на Сакраменто Кингс, за случилото се през лятото и поканата, която е имал да отиде в Лас Вегас: " Аз и Сакраменто знаехме какво желаеме един от различен ", сподели той. Най-важната част от изявлението обаче беше за националния тим на Гърция и повода той в никакъв случай да не облече синьо-белия екип.

" Получих безчет известия в обществените мрежи, хората ме стопират и си мислят, че решението ми е да отхвърля оферта от националният тим на Гърция и съм решил да играя за България. Нека бъдем почтени и да кажем нещата такива, каквито са. Никой в никакъв случай не е идвал да ми споделя, да се занимава с мен, да прави нещо. Взех гръцкия паспорт по легален метод, живях пет години в Гърция, дадох си документите и получих паспорта. Никой не си е направил труда да пристигна и да ми каже: " Знаеш ли какво, желаеме те, добър си... ".

" В последна сметка не упреквам никого. Когато съм бил на 17-18 години може да не са виждали вероятност в мен или нещо такова. А може да не е било мечтано или погрешно за някой, който не е израснал в Гърция. Чувствам като своя родна страна и Кипър, и България. Напрактика никой в никакъв случай не се е занимавал с мене. Никога не е имало и въпрос какво да се прави, дали е допустима смяна ", споделя още българският баскетболен ас.
 Везенков се развихри в гръцкия шампионат
Везенков се развихри в гръцкия шампионат

Отбеляза 20 точки за първия триумф през сезона за Олимпиакос
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР