Голяма радост за шофьорите. Председателят на Българската петролна и газова

...
Голяма радост за шофьорите. Председателят на Българската петролна и газова
Коментари Харесай

Радост за шофьорите. Тази новина я чакаха всички

Голяма наслада за водачите. Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев сподели най-чаканата вест.

В множеството градове на страната може да се зареди бензин на цена под 2,90 лева за литър и то без да броим отстъпката от 25 ст., заяви Терзиев, представен от „ Труд ”.
-->
На другите бензиностанции продават горивото на цени в доста необятни граници. Но междинната цена на бензина А95 е 3,01 лева, демонстрират данни на профилирания уебсайт fuelo.net.

Според Живодар Терзиев до края на месеца и през октомври цената на бензина ще се задържи на актуалните равнища и даже може да има леко намалени в размер на няколко стотинки. При дизела обаче обстановката не е такава, поради по-голямото търсене.

За два месеца цената на бензина се намали с близо 40 ст. за литър - от 3,40 лева до 3,01 лева Очакванията за криза в Европа и Съединени американски щати карат потребителите да понижат интензивността си, понижава потреблението на бензин и надлежно цената му. Бензинът обаче не може да бъде употребен за отопление и търсенето му е по-малко.

На пазара на горива на едро разликата в цените на бензина и дизела през годините постоянно е било 50-100 $ за звук. А в този момент стига до 180-200 $. Причините за това са доста, само че главната е войната в Украйна, разясняват хора от сектора. Дизелът е доста по-търсен от бензина, може да се употребява за отопление, по тази причина и цената му остава по-висока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР