Голяма чест е да наречем някого най-добрият ни приятел и

...
Голяма чест е да наречем някого най-добрият ни приятел и
Коментари Харесай

За колко часа ставаме добри приятели с някого

Голяма чест е да назовем някого най-хубавият ни другар и да чуем от него същото. Но по какъв начин тъкмо се случва това напасване и има ли прикрит код другарството?

В нов документ, оповестен през март в списанието Journal of Social and Personal Relationships, професорът по информационни проучвания Джефри Хол дефинира какъв брой време лишава, с цел да назовем някого собствен другар, и какъв брой време е належащо на хората да преминат през другите стадии на другарството.

В предходните си проучвания професорът открива, че мозъкът на индивида е в положение да се оправи с към 150 другарства едновременно.

Джефри Хол и негов сътрудник създават онлайн система, с цел да преценяват какъв брой близки са хората с техните другари. В първата част на проучването, както написа Business Insider, те проучват 355 отзива от изследвания на възрастни, преместили се на ново място през последните шест месеца и търсили нови другари.

Хората са били помолени да мислят за някого, с който са се срещали, откогато са се преместили, и по какъв начин се е развивало тяхното другарство. Трябвало е също да разкрият какъв брой са близки и какъв брой часа са прекарвали дружно, както и къде биха квалифицирали връзката си в една от следните четири категории: запознанства, инцидентни другари, другари или близки другари.

Чрез тази информация откривателите могли да преценяват броя на часовете, в които хората доближават до другите стадии на другарство.

Резултатите демонстрират, че да се образува инцидентно другарство лишава сред 40 до 60 часа. За покачването до другар са нужни 80 до 100 часа, а към 200 са часовете, нужни на двама души да станат положителни другари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР