На 25 майв местността Костина, село Рибарица, ще се проведе

...
На 25 майв местността Костина, село Рибарица, ще се проведе
Коментари Харесай

С жива картина и възпоменателен митинг ще бъдат припомнени последните часове на войводата Георги Бенковски в Тетевенския балкан

На 25 майв местността " Костина ", село Рибарица, ще се организира възпоменателен протест, отдаден на 148-та годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на един от най-великите революционери Георги Бенковски. Възстановката, която се организира всяка година, ще пресъздаде последните часове на войводата и правилните му спътници, станали жертва на изменничество в Тетевенския балкан.

Възпоменанията във връзка годишнината от Априлската епопея и гибелта на Бенковски ще стартират ощена 24 май, когато означаваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Денят ще стартира с традиционнотоученическошествие, което щезавърши на пл. „ Сава Младенов “. Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева ще награди отличените учители от учебните заведения и детските градини вобщината. След това ще се състои концерт на Николета Николова с присъединяване на музикално-танцова школа „ Стефанови “ и младия гайдар Преслав Христов.

В следобедните часове програмата ще продължи с детски футболен шампионат „ За купата на Кмета “, който ще се организира на състезателен комплекс „ Тетевен 2009 “, а към 20.00ч. на пл. „ Сава Младенов “ ще звучат осъществявания напредставителния духов оркестър на Военновъздушни сили. Вкрая на деня всички поданици и посетители на града ще сведат глави пред подвига и саможертвата на всички знайни и незнайни воини, дали живота си за освобождението на България. Събитието ще приключи с тържествена заря-проверка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР