Японската величествена планина Фуджи, формирана преди около 700 000 години,

...
Японската величествена планина Фуджи, формирана преди около 700 000 години,
Коментари Харесай

Япония блокира със стена най-популярната гледка към планината Фуджи

Японската величествена планина Фуджи, образувана преди към 700 000 години, изчезна от край многолюден път. Поне от едната страна на пътя, гледките към 3,776-метровия знак на Япония и магазина на Lawson под него към този момент не са забележими.. Служители приключиха построяването на стена с размери 20 на 2.5 метра, с цел да блокират място за фотоси, станало изключително известно измежду туристите, само че създаващо доста руискове за придвижването на колите и усложнения за локалните поданици, предава Ройтерс.

За локалните поданици всеобщото наличие на гости и отводът им да съблюдават разпоредбите за изхвърляне на боклуци и паркиране се трансфораха в тягост и заплаха за придвижването.

" Много се веселя, че чужденци посещават нашия град, " сподели Кикуе Кацумада, 73-годишна жителка на Фуджикавагучико. " Но когато става въпрос за фотоси от Lawson, пътят е малко стеснен и може да бъде рисково, когато хората пресичат без да употребяват пешеходна пътека. "

Март и април сложиха върхове в Япония за броя на идващите гости, в следствие на натрупаното търсене след края на пандемията и спадът на йената до 34-годишен най-малко, което направи Япония извънредно преференциална дестинация. Това е добра вест за стопанската система, защото пътешествениците са изхарчили рекордните 1.75 трилиона йени (11.2 милиарда долара) през първите три месеца на 2024 година, съгласно публични данни.

Драстичното решение да се блокира гледката към планината Фуджи символизира напрежението в цялата страна, защото Япония се сблъсква с следствията от своя туристически взрив. Западния мегаполис Осака и курортният град Хаконе са измежду общините, които обмислят нов туристически налог, с цел да се оправят с напора на гости.

Сирил Малчанд, 45-годишен клиент от Франция, разбра за оградата онлайн и направи особено пътешестване, с цел да бъде измежду последните, които ще се насладят на гледката. Той съобщи, че съчувства на локалните поданици.

" Когато виждам, че може да има проблеми с хората, които пресичат пътя без да гледат колите, не намирам за толкоз неприятно, че слагат тази ограда, " сподели той.
 Япония се засегна, че Байдън я счита за ксенофобска страна
Япония се засегна, че Байдън я счита за ксенофобска страна

Токио дефинира коментара на американския президент като " заслужен за жалост "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР