В неделя – 16 юни, започват работа съвместните екипи на

...
В неделя – 16 юни, започват работа съвместните екипи на
Коментари Харесай

Съвместни екипи на български и румънски полицаи и това лято ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш

В неделя – 16 юни, стартират работа взаимните екипи на български и румънски пътни служители на реда, които за поредна година те ще се грижат за сигурността на придвижването в регионите на Силистра и Кълъраш през летния сезон.

Съвместната контролна активност се реализира според подписаните през юни 2010 година в Гюргево Правила за осъществяване на взаимни дейности на пътните служители на реда в пограничните региони и реализиране на взаимна патрулно-постова активност по запазване на публичния ред от страна на способените органи на Република България и Румъния.

Традиционно взаимните екипи работят през летните месеци, когато е налице натоварен трафик на румънски и български туристи от двете страни на река Дунав. Заради потвърдената успеваемост на работата им обаче по-рано тази година взаимен надзор бе въведен и през поредицата почивни дни по време на Великденските празници и Деня на труда.

Работата на екипите се реализира по график, съгласуван с дните с висока активност на придвижването, най-вече в дните петък и неделя. През тази година взаимната контролна активност ще започва на 16 юни и ще продължи доникъде на септември.

Практиката демонстрира, че с изключение на надзорен, самодейността има и мощен предпазен резултат. Същевременно командированите чиновници са извънредно потребни за сънародниците си, потърсили помощ или подпомагане от органите на реда.

През миналогодишния летен сезон – от 15 юни до 01 септември, на територията на област Силистра взаимните екипи са ревизирали 396 моторни транспортни средства, от които с българска регистрация 147, с румънска – 188, и с друга – 61. Съставени са 28 документа за осъществени нарушавания на ЗДвП и са връчени 12 електронни фиша.

Особено ефикасна е била намесата им при основаване на организация и контролиране на придвижването на интензивния авто поток, преминаващ през ГКПП-Силистра.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР