Голяма част от кризите правителството ги направи, защото нямат опит.

...
Голяма част от кризите правителството ги направи, защото нямат опит.
Коментари Харесай

Дъвка за шушумиги ли е евтиният газ от САЩ? Говори Красимир Дачев

Голяма част от рецесиите държавното управление ги направи, тъй като нямат опит. Ние желаеме да имаме евтин газ. Много е смешно, когато политиците стартират да вършат бизнес. Това съобщи в ефира на Нова телевизия зам.- ръководителят на БТПП Красимир Дачев.   

„ Старите хора са споделили, „ Преди да развалиш един бунар, изкопай нов ”. Но не би трябвало да спираш тази тръбичка. Не ме интересува дали е Путин или е Фидел Кастро. Мен ме интересува да имам евтин газ. Много е смешно, когато политиците стартират да вършат бизнеса. Те стартират да моделират и политизират бизнеса. Не може по този начин да се прави ”, безапелационен е той.  

 Относно контрактувания американски полутечен природен газ той сподели, че „ това, което ни подмятат, е дъвка за шушумиги “. „ Вземат се най-високите цени на пазара и е обикновено контрактуваните да са по-ниски. Но по-късно ще дойдат таксите. И ще се видят какви са цените. В цената ще бъдат включени и транспортните разноски, само че и по-късно ще има такси “, изясни Дачев.

„ Докато пристигна танкерът от Съединени американски щати, съветският газ ще е по-евтин “, съобщи предприемачът. Според него не ни пречи да купуваме газ от Русия. „ Както виждате, другите страни го вършат – под сурдинка, без сурдика. И в този момент купуваме съветски газ, само че го купуваме през Гърция. В това има единствено политическа логичност, само че аз не я разбирам “, съобщи той.

Дачев беше безапелационен, че рецесията е в България. „ Те обезкървиха компаниите, следват хората “, сподели зам.- ръководителят на БТПП. Попитан ще падне ли държавното управление Дачев съобщи, че то упорства да си отиде, само че хората към момента не го схващат.

“Голямата беднотия към този момент е пристигнала, стопанската система е обезкървена. Когато я обезкостиш – по-късно следват хората “, съобщи Дачев в студиото на „ Здравей, България ”.

„ Никога не сме желали да бъдем субсидирани. Голяма част от рецесиите ги докараха самички, с помощта на самоувереност и липса на житейски опит. Защото с един самоувереност скапаха неща, които сме градили с 20-30-40-50 години. Пример за това е газът. Казваме „ няма да работим с тези? Ами с кои? ”, акцентира той, разяснявайки извършената в четвъртък среща с министъра на енергетиката.

По думите му Министерството на енергетиката е в едни клещи сред Министерство на финансите и Народното събрание. „ Така че те не са в положение повече да финансират със дотациите. Това ще бъде последно месец май ”, акцентира Дачев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР