Голяма част от хората несъзнателно съхраняват всичко в дома си

...
Голяма част от хората несъзнателно съхраняват всичко в дома си
Коментари Харесай

Как да познаеш предметите, които не ти трябват?

Голяма част от хората неумишлено съхраняват всичко в дома си с концепцията, че един ден тези неща ще им потрябват за нещо. Така в един миг домът им безусловно се затрупва от ненужни и непотребни движимости.

Дори и при вас обстановката да не е толкоз зле, това не значи че би трябвало да се примирявате и да продължавате да събирате движимостите все едно живеете в музей. Няма по какъв начин да пропуснем да споменем, че по този начин освен замърсявате дома си, само че спирате притока на нова сила в него.

Ето за какво, би трябвало да се отървете от предметите, които към този момент не ви трябват.

Ако не ползвате дадена движимост повече от 5-6 месеца, само че все пак я пазите, значи е време да я изхвърлите. Най-често хората съхраняват следните предмети в дома си:

Нещата, които не подлежат на ремонт и не могат да се оправят

Счупената техника или съдовете, скъсаните обувки или облеклата, както и редица други предмети, е редно да се насочат към боклука, в случай че не можете да ги поправите. По този метод те единствено събират прахуляк в дома ви и се затрупвате с ненужни движимости. Именно по тази причина още веднъж е редно един път на месец да вършиме главно разчистване на дома.

Неща, които могат да се поправят, само че това не се случва

Дори и дадена дреха да може да бъде зашита или счупеният апарат да предстои на корекция, това не значи че би трябвало да го съхранявате, в случай че виждате, че няма да го оправите освен в околните месеци, само че даже и години. Те спадат в групата на предметите, които не ви трябват и е извънредно време да разчистите дома си от тях.

Дрехи, които към този момент не ви стават или не са съвременни

 Ненужни движимости

Шансът да погледнете на тези неща с други очи и някой ден да започнете да ги носите още веднъж, е доста дребен, по тази причина е най-добре да се избавите и от тези непотребни движимости.

Медикаменти с изминал период на валидност

Най-добре е това да ви стане табиет. Веднъж на 2-3 месеца проверявайте домашната си аптечка и изхвърляйте всичко непотребно в нея.

Касови бележки и други непотребни хартийки

Няма смисъл цялата ви дамска чанта, а и дома ви да бъде натоварен с тях. Разбира се, не приказваме за бележките, че сте погасили някой заем неотдавна и сходни документи. Става дума за касовата записка за покупката на бананите и хляба от през вчерашния ден.

Списания и други ненужни хартиени издания

Едва ли имате потребност от остарели списания, в случай че не са извънредно забавни.

Козметика, която не употребявате или е с изминал период на валидност

И в двата случая е редно да се избавите от тези козметични средства, а не да затрупвате шкафовете си с тях, откакто няма да ги употребявате или пък, в случай че към този момент не са в период на валидност.

Скъсани, счупени, остарели предмети

 Спрелият часовник е непотребна движимост

Става дума за по-дребни предмети като часовници, портфейли и други. Ако сте суеверни, ще схванете концепцията. Знаем, че не е хубаво да пазите спрелите и неработещи часовници, които мерят времето. От друга страна пък портфейлите, които са празни, са на безпаричие.

Стари и счупени мебели

Още един непотребен предмет, който обаче огромна част от хората обожават да пазят по някаква причина. Днес на пазара можете да намерите голям брой забавни мебели на много ниски цени, по тази причина не би трябвало да се затрупвате с такива, които към този момент просто са изживели своето време и е редно да ги изхвърлите на боклука.

Стари и ненужни сувенири

Модата в интериора се мени и сходни движимости загрозяват дома ви. Предметите, които са ви в действителност скъпи и имат скрита символика за вас, можете да запазите, само че останалите безсмислени сувенири, които даже не се сещате за какво сте си купували, е време да изхвърлите.

Не постоянно е елементарно да се разделим с предмети, които са обитавали дома ни дълго време, въпреки и да не са ни нужни повече. Често имат скрита символика. Човешката логика на психиката е по този начин устроена, че на подсъзнателно равнище асоциираме всички предмети в живота ни като симптом и наложителна част от стабилността и благополучието.

Въпреки това е извънредно време да осъзнаете, че има предмети, които са непотребни и е време да ги замените с нови, които в действителност ще употребявате по предопределение.

И не на последно място, с цел да не ви е толкоз мъчно, не изхвърляйте всичко едновременно, а спазвайте правилото на 3 (числото е инцидентно и можете да си изберете ваше). Тоест избавяйте се единствено от толкоз предмети дневно или изхвърляйте повече на това число от месеца.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР