Голяма част от белгийските войници, разположени в Румъния, се завръщат

...
Голяма част от белгийските войници, разположени в Румъния, се завръщат
Коментари Харесай

Повечето белгийски войници, разположени в Румъния, се завръщат у дома

Голяма част от белгийските бойци, ситуирани в Румъния, се завръщат вкъщи, съобщи особено за Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга, като се базира на известие на Министерството на защитата в Брюксел. Те бяха изпратени в Румъния за четири месеца и ще бъдат сменени от холандски бойци. Първият полет към Белгия беше в понеделник а в петък се завръщат още 60 бойци.

След съветската инвазия в Украйна страните от НАТО взеха решение да подсилят защитата и възпирането по източния фланг на алианса. На среща на върха на 24 март 30-те държави-членки се съгласиха да разположат още четири бойни групи по източния фланг в България, Унгария, Словакия и Румъния, в допълнение към четирите, които към този момент са ситуирани в балтийските страни и Полша.

Белгия изпрати към 300 бойци в Румъния. Повечето от тях бяха пехотинци от смесения конно-пехотен батальон. Те бяха под френско командване.

Батальонът организира учения с други партньорски страни, в това число румънци, поляци, американци и французи, с цел да бъде " укрепена оперативната съгласуемост ", съгласно Министерството на защитата. По време на пребиваването си в Румъния те участваха в интернационалните учения в разнообразни румънски лагери, в това число Бабадаг, Смърдан, Сен Жорж, Прислоп и неотдавна в Чинку.

Миналата седмица белгийският крал Филип посети белгийския боен отряд край Черно море. По време на къса си тирада белгийският суверен съобщи, че се усеща " извънредно засегнат " от съветската експанзия.

(Новина, определена от организация Белга за издание от Българска телеграфна агенция без интервенция в текста според контракта за съдействие сред агенциите)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР