Големият взрив – нещото, което е довело до създаването на

...
Големият взрив – нещото, което е довело до създаването на
Коментари Харесай

Масивна черна дупка формира Вселената ни

Големият гърмеж – нещото, което е довело до основаването на нашата Вселена, несъмнено се е случило. То обаче слага редица въпроси, които и през днешния ден са без отговор. Най-големият от тях е – какво е предхождало Големия гърмеж?

Теорията за Големия гърмеж твърди, че Вселената е основана от гравитационна сингулярност – точка с нулев размер и безкрайна компактност. Тя се уголемява в идващите 13.8 милиарда години. Всичко това обаче остава на назад във времето до момента в който не бъде открито какво е станало причина за появяването ѝ.

Новата доктрина показва физикът Итън Сийгъл. Според него Вселената ни може да води своето начало от черна дупка. Тази доктрина се показва за пръв път през 2013 от физиците Ниайеш Афшорди, Разие Пурхасан и Робърт Ман.

Теорията събира от ден на ден съидейници. Едно от главните неща в нейна поддръжка е сингулярността - събитие, което може да се открие единствено в два случая във вселената – Големия гърмеж и черните дупки. В едноизмерната точка на гравитационната сингулярност всички времево-пространствени закони за физиката се пречупват.

Физиката в нашата Вселена не може да изясни хоризонта на събитията в черните дупки. Той ръководи освен квантовата механика, само че и общата релативност. Освен това се допуска, че хоризонтът на събитията в черната дупка е по-масивен от това, което частиците в него могат да поемат.

 Масивна черна дупка образува Вселената ни

Познатите ни закони на физиката не важат в сингулярността, която се калкулира в центъра. Единственият метод да се дефинира е като се обединят квантовата доктрина с общата доктрина на относителността. Дори по този начин обаче нещата няма да са изцяло точни, тъй като разбирането ни за Вселената и до през днешния ден си остава извънредно лимитирани.

Едноизмерно повтаряне на триизмерна галактика – това в общи линии се случва в черните дупки. Теорията допуска, че Големия гърмеж и нашата Вселена са артикул на сингулярността на огромна, първична черна дупка. Т.е. тя е една триизмерната опаковка на хоризонта на събитията на друга галактика. Ако това е правилно, то следва, че всичко е почнало, когато звезда в четриизмерна галактика е колабирала в черна дупка.

От всичко казано дотук може да се заключи, най-малко на концептуално равнище, че това съответствува с следеното от нас разширение на нашата триизмерна галактика. И колкото и нереално да звучи, всеки пък, когато се образува черна дупка, се появява двуизмерна галактика. Въпреки това всичко за момента е единствено на доктрина и единствено по-доброто опознаване на Вселената може да удостовери или отхвърли това.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР