Големият скандал, който се развихри в Гран При на Япония

...
Големият скандал, който се развихри в Гран При на Япония
Коментари Харесай

ФИА разследва излизането на трактор на пистата в Япония

Големият скандал, който се развихри в Гран При на Япония в неделя, когато Пиер Гасли едвам се размина с излязъл трактор на пистата, ще бъде разследван от ФИА. През 2014-та година Жул Бианки загуби живота си точно след подобен конфликт още веднъж в тежки метерологични условия. 

Тракторът бе на пистата, с цел да изкара колата на Карлос Сайнц, който още в първата обиколка загуби надзор над болида си, завъртя се, а по-късно се и удари в защитните стени. Жълти знамена се появиха, както и кола за сигурност, само че даже и в такива условия трактор не би трябвало да е на пистата, съгласно водачите.

Всички се сплотиха зад Пиер Гасли, който очевидно остана гневен от случилото се и атакува ФИА и организацията в Гран При на Япония. Карлос Сайнц също удостовери думите на Гасли и разкритикува излизането на трактора: " Зад кола за сигурност, ние към момента се движим с 100-150 км/ч и в тези условия не можем да забележим нищо, в случай че някой удари трактора...край ". Серхио Перес и доста други също се изрекоха тежко към ФИА и организацията на " Сузука ".

След този отрицателен отзив от страна на водачите, тимовете и почитателите от Международната автомобилна федерация (ФИА) оповестиха, че ще проверяват този случай, в желанието си да подобрят процедурите си за в бъдеще. Първоначалната позиция на ФИА бе, че тежката техника е била пусната на пистата, откакто на нея към този момент е била изкарана колата за сигурност, а в следствие и аления байрак, който бе показан единствено секунда преди Гасли да мина със скорост от към 250 км/ч около трактора.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР