Големите консолидации в гейм пространството продължават и тази седмица. В

...
Големите консолидации в гейм пространството продължават и тази седмица. В
Коментари Харесай

IGN Entertainment придобиха Gamer Network

Големите консолидации в гейм пространството не престават и тази седмица. В случая обаче не става дума за следващата корпоративна акула, която гълтам някое студио, а за медии. Gamespot предава, че IGN Entertainment, компанията зад едноименното гейм издание, са придобили Gamer Network.

Gamer Network е притежател на редица издания и уеб сайтове от света на видеоигрите. Те са притежатели на Eurogamer, GamesIndustry.biz, Rock Paper Shotgun, VG247, Dicebreaker и други Консорциумът Gamer Network е учреден през 1999 година от Рупърт и Ник Ломан дружно с Eurogamer. По-късно двамата закупуват и към този момент упоменатите уеб сайтове, като имат дялово присъединяване и в Outside Xbox, Nintendolife, PushSquare, PureXbox и Digital Foundry.

Gamer Network просъществува като самостоятелна компания до 2018, когато мрежата е добита от ReedPop. Вероятно си спомняте добре името на ReedPop. Те, взаимно с Електронната софтуерна асоциация ESA, трябваше да възродят Е3 в пост-пандемичните години. За страдание те се провалиха в този си опит и дългогодишното гейм шоу завърши съществуването си през предходната година. Компанията е обичаен уредник на сходни събития. Между тях са EGX, MCM и New York Comic Con. През 2023 ReedPop разгласи, че е подготвена да се раздели с мрежата на Gamer Network.

IGN Entertainment са оператори на IGN – един от най-известни и уважавани гейм уеб сайтове през днешния ден. Компанията е притежател също по този начин и на редица други медийни артикули от гейм пространството, като How Long to Beat, Humble Bundle, MapGenie и други

В известието на IGN Entertainment за придобиването се загатва, че избран брой чиновници на въпросните уеб сайтове се чака да бъдат освободени. Макар че не се показва какъв брой и кои. Все отново от изявления в обществените медии разбираме, че основният редактор на GamesIndustry.biz Брендън Синклеър към този момент е скъсен. В края на май един от заместител редакторите на Rock Paper Shotgun се чака също да напусне поста си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР